Реклама
https://www.bgdnes.bg/sport/article/9615994 www.bgdnes.bg

Битият рефер Васил Цоклинов: Давам Караджинов на съд!

На съд ще бъде изправен бившият футболен национал Калоян Караджинов, след като нападна съдия на мач от четвърта дивизия. Новината съобщи пред "България Днес" лично пострадалият рефер Васил Цоклинов.

Екшънът се разигра през уикенда на дербито между "Костинброд" и "Торнадо (Безден) от западната подгрупа на област София. В 21-ата минута при 1:0 44-годишният Караджинов от състава на гостите скочи на арбитъра при опит да му бъде показан втори жълт и червен картон. Двубоят веднага бе прекратен, а Цоклинов се измъкна тичешком от терена.

Реклама

"Всичко се вижда на кадрите. До момента на показването на жълтия картон той ме буташе и псуваше на майка многократно. Думите му бяха: "Само те чакам да ми вдигнеш картона и ще ти разбия главата" - разкри потресеният съдия в разговор пред "България Днес". - Реално от думите и изражението му аз бях подготвен вече за това какво ме грозеше. В момента на удара се дръпнах и той и ме уцели не директно в лицето, а отстрани по главата. Бях подгонен, стигнах до центъра на терена и закономерно прекратих мача!",продължи с разказа си главният арбитър. Той е категоричен, че ще си потърси правата по съдебен път.

"Имам медицински документ, на който ясно е установен оток в дясната част на главата ми. Разбира се, че ще го съдя. Това са неща, които не трябва да се случват. Не сме в 80-те години. Смятам да го направя не заради финансови средства, а заради това отборите да си вземат урок и да се промени по някакъв начин мисленето им. Защото утре няма да съм аз, а ще е някой мой колега, на който не пожелавам да стигне до моето положение. Да ти звънят приятели и ти да изпаднеш в такова състояние, че да не можеш да говориш или по скоро да не ти се говори с никой заради едно такова изпълнение. Дали ще е на въпросния господин, или някой друг това е безумно и трябва човек да си понесе последствията", категоричен е Цоклинов.

На терена по време на екшъна са и бившите съотборници на Караджинов от "Локомотив" (Сф) Цветан Генков и Дарко Савич, които сега ритат в "Костинброд".

"Много нерви имаше от страна на играчите на Безден. Реагираха бурно при едно отсъждане, започнаха да бутат съдията. Неприятно е, ние сме приятели с Кайо. Все пак е играл голям футбол, не е случаен", коментира 42-годишният сръбски защитник Савич.

Реклама

Кайо: Не го докоснах, а извика линейка!

Калоян Караджинов-Кайо е роден на 25 януари 1977 г. Юноша е на "Локомотив" (Сф). В "А" група записва 137 мача и 17 гола. Има два мача и едно попадение за националния отбор на България. Дебютира при Христо Стоичков и се разписва при загубата от Словакия с 1:3 през 2006 г. Пред "България Днес" Караджинов даде своята версия за скандала, разиграл се на мача в Костинброд.

- Калоян, разкажи какво се случи. Защо удари съдията?

- На видеото се вижда, че посягам, но не го удрям. Преди това дава четири картона на нашия отбор до 20-ата минута за нищо. Падна ми пердето. Тръгнах да го ударя, но той се наведе и не можах даже да го докосна. Чак и линейка повика, което най-много ме ядоса. Има хора, на които им трябва наистина Бърза помощ, а той я ползва за нищо.

- Съжаляваш ли, че реагира по този начин?

- Разбира се. Цялата тази работа стана заради мен. Тръгна да ми дава втори жълт картон. Много ме е яд, че дори не съм го ударил. Да, наистина посягам, за червен картон съм си. Но той няма право да прекратява мача и да вика линейки, като не е докоснат. Той се предпази и не успях да го уцеля още един път, вече беше в нивата. Не можеше да го настигна да му се извиня вече.

- Ти потърси извинение, така ли?

- Отидох отзад, той даже беше с детенцето си. Извиних се и изведнъж виждам някаква линейка. Това е несериозно.

- Имаш голям опит, игра и в националния отбор, можеше ли да овладееш яда си?

- Отчитам го като моя грешка. Въпросът е, че ме изкара извън нерви. От първата минута много тенденциозно съдийство. Не знам некомпетентни ли са, или по-скоро са зависими от някой. Не са виждали футбол, а им дават свирка. То не е някаква философия, не трябва да си професор, за да се научиш за съдия.

- Какво наказание очакваш?

- Сигурно ще ме накажат за 1 година. Играх 6 месеца в "Торнадо" (Безден), но сега спирам с футбола. Направи ми бенефис тоя съдия.

- С какво ще се занимаваш?

- Взел съм лиценз за футболен треньор, но като гледам какво е положението във всички нива, изобщо не искам да се занимавам с това. Много сме далеч от истината.

БФС: Изваждаме го от футбола

Калоян Караджинов ще бъде изхвърлен от футбола за 1 или 2 години. Това заяви председателят на Зоналния съвет към БФС в София Валентин Чакъров.

"Запознат съм със случая. Комисията на София-област трябва да се произнесе. Изключително грозно. Много отдавна не се беше случвал подобен инцидент в аматьорския футбол. Не мога да приема такива неща", коментира Чакъров пред "България Днес".

"Лично познавам този футболист. Навремето тръгна от аматьорския национален отбор, за да бъде забелязан в "Локомотив" (Сф). Възмутен съм от неговата постъпка. Тези времена са отдавна отминали. Това поведение е недопустимо и той ще си получи заслуженото. Ще бъде лишен от състезателни права най-малко за една година, а може и за две", заяви зоналният шеф.

Реклама
Реклама
Реклама