Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/9662948 www.bgdnes.bg

Радина Чушева ще се бори за "Мис Вселена"

Мис България 2019 г. отива в Щатите да се бори с красавици от цял свят

Мис България 2019 Радина Чушева ще представя страната ни на най-престижния световен конкурс за красота "Мис Вселена". Нашенката се надява да се класира в челото и се готви да даде всичко от себе си, за да се представи добре. Конкурсът ще се проведе на 16 май в Холивуд на живо и ще се излъчва във 120 държави.

"Ще оправдая очакванията. Радвам се, че точно мен избраха, след като се явихме на онлайн кастинг над 80 момичета." Това сподели 24-годишната Радинела Чушева, която стана Мис България през 2019 г.

Реклама

Красавицата е завършила журналистика и маркетинг в УНСС. До юношеска възраст е професионален състезател и български медалист по художествена гимнастика. Владее английски и румънски език. През свободното си време обича да се занимава със спортни танци и рисуване. С височина 172 см и мерки 88-62-88, тя влиза във всички изисквания за участие в световно признатия конкурс. Радина е избрана от жури с председател Венета Кръстева, единствения лицензиант за конкурса "Мис Вселена" и "Мис Свят".

От 1991 насам страната ни участва като претендент на "Мис Вселена", но не можем да се похвалим с успех и влизане в челна класация на конкурса, който преди това е бил собственост на бившия президент Доналд Тръмп.

"Надявам се да се преборя за място. Била съм национален състезател и медалист по художествена гимнастика. Минала съм през школовката на светилата в тази сфера: Нешка Робева, Илиана Раева. Смятам, че както състезанията в спорта изискват голяма дисциплина и отговорност, за да постигнеш резултат, така и състезанията в конкурсите за красота не костват по-малко усилия. Планирам да изявя себе си чрез показването на българските традиции и обичаи по неподправен начин. Също да запозная аудиторията със себе си, като разкрия подробности за себе си и за живота си - хобито си - пътуванията, спорта, образованието си и нещата, с които се занимавам", сподели още Радина Чушева.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама