Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/9685001 www.bgdnes.bg

Актьорът Тончо Токмакчиев: Слави може да управлява!

Най-хубавото от изборите е, че БСП отиде в небитието

Кой е той

Тончо Токмакчиев е един от най-обичаните български актьори. Роден е в Бургас на 2 май 1963 година. Комикът има ясно изразено мнение по много въпроси.

Потърсихте го във връзка с успеха на Слави Трифонов на изборите. Токмакчиев и новоизлюпеният политик са стари приятели. Двамата започват заедно похода си в телевизията преди дълги години. Преди време се скараха, но вече са заровили томахавките.

Реклама

- Г-н Токмакчиев, резултатите от изборите вече са ясни. Изненадан ли сте от вота?

- Какво значение има дали съм изненадан, или не. Трябва да приемем това, което българите сме решили. Няма какво да подлагаме под съмнение. Щом сме гласували за тези партии, значи те ще ни управляват. Аз също дадох своя вот. Трябва да се уважава изборът на хората. Явно има причина за такъв резултат. Оттук нататък всичко е в ръцете на новите лица, които ще влязат в парламента. За мен политиката е изкуство на компромисите. Не казвам за големите, но за по-малките. Няма ли ги, няма да има и политиката. Това е моето мнение. Дано се промени нещо в тази държава вече. Влизат млади и нови хора с нови идеи. Сигурен съм, че ще е за добро.

- Как гласувахте - машинно или по стандартния начин?

- Дадох своя вот по традиционния начин. Не съм фен на машинното гласуване. Софтуерът може да бъде манипулиран. Видя се, че стават доста грешки. Затова заложих на по-сигурното - по стария начин.

- Още откакто бяха насрочени изборите, имаше голям диспут дали датата е удачна. Какво е вашето мнение?

- Тези избори можеше да бъдат на по-късна дата. Но вече е минало и заминало. За мен президентът направи грешка с датата. Не може да се правят избори на католическия Великден. Можеше да са по-малко по-напред в бъдещето. Но както и да е. Както казах, вече е минало всичко. Хората направиха своя избор.

- Анализаторите са категорични, че ГЕРБ няма да успеят да съставят кабинет. Това значи, че втората партия - "Има такъв народ" на Слави Трифонов, ще получи мандата. Вие от години се познавате със Слави. Има ли Трифонов необходимия капацитет да управлява?

Реклама

- Желая успех на Слави. Който и да поеме управление, му желая това. Злорадството у нас е много голямо. Защо да не ни управлява Слави? Едва ли е толкова страшно. Борисов успя да е начело на държавата толкова дълго време. Преди това ни управляваха други. Да не би Трифонов да е по-лош от тях? И Слави си има качества. Така че няма да е толкова зле, ако той вземе управлението.

За мен друго е по-важното. Една партия, която е виновна за всичко през последните 50 години, отива в небитието. БСП си заминава. Това е радващата новина за мен.

- На последните местни избори бяхте кандидат за кмет на София. Имате ли амбиция да влезете някой ден и в парламента?

- Ако исках, щях да го направя. Да се кандидатирам и да се явя на избори. Щом не съм, значи нямам амбиция.

- Прекарахте COVID-19. Смятате ли скоро да се ваксинирате?

- Още нямам необходимост. Ала ще си сложа. След няколко месеца ще пътувам до САЩ. С колегите Вальо Танев и Албена Колева ще играем зад океана представлението "Женитба по обяви". И за по-голяма сигурност ще се ваксинирам. За моя безопасност. Преминах през коронавируса и знам колко е опасен. Затова съм за ваксината, въпреки че имам достатъчно антитела.

- Кога ще пътувате за Америка?

- В началото на юни. Турнето ни е от 2-ри до 16-и. Ще играем в седем-осем града. Искрено се надявам да има повече публика. Не знам как стоят нещата с мерките там. Менят се всеки ден. Така че каквото заварим. Това ще ми е първото представление след пандемията. Играем го в бургаския театър по принцип. Много е готино и свежо.

- Днес любимият ви ЦСКА-София излиза в първи полуфинал за Купата на България срещу "Лудогорец". Ще могат ли "червените" да ви зарадват?

- Надявам се този сезон да вземем купата. Това ни остана. Любо Пенев ми е приятел. Много ми е симпатичен, още като беше играч, ми беше любимец заедно с Ицо Стоичков и Емо Костадинов. Можем да изненадаме "Лудогорец" и да играем финал. Два мача са. Всичко се случва във футбола. Виждате, че Северна Македония постави на колене колоса Германия. Разликата между ЦСКА-София и "Лудогорец" не е чак толкова голяма. Затова няма да е странно, ако Любо Пенев изведе момчетата до успех.

Реклама
Реклама
Реклама