Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/9688605 www.bgdnes.bg

Родата на Слави работи за него

Циганка предрекла успеха му, когато бил на две годинки

Сестра му Петя и зетят Владимир, които са доктори, напуснаха работата си, за да му помагат

Многобройната фамилия на Слави Трифонов го подкрепя в политическата му кариера и ще му помага при осъществяване на политическите му проекти, научи "България Днес".

Реклама

Сестра на шоумена Петя Трифонова, която е лекар рентгенолог, вече три години работи във фирма на Слави "Седем осми", а нейният съпруг - д-р Владимир Трифонов, който е пулмолог, преди месец е напуснал работата си в МБАЛ "Свети Панталеймон" в Плевен и също ще помага на известния си зет. Интересна подробност в случая е, че съпругът на сестрата на Слави носи същата фамилия като нея - Трифонов.

"Д-р Трифонов наскоро изкара тежка пневмония и вече не работи тук. Доколкото знам, известно време няма да преглежда", споделиха колеги на Трифонов. Лекарят бил един от любимците на пациентите си, тъй като освен добра дума за всеки се грижел много и за семейството си. "Невероятен човек - весел, с чувство за хумор", определят колегите Владимир Трифонов.

Синът му Теодор, който е племенник на Слави, също от дълго време работи във фирмата на чичо си. Момчето се занимава с финанси, а освен всичко е и върл фен на футбола и Роналдо. Посещавал е и доста мачове на любимата си звезда в Испания. "Ще гласувате ли - аз вече го направих, подкрепих чичо, а вие?", преди дни пусна в профила си Тео съобщение, че подкрепя Слави Трифонов.

Мама Здравка, най-важният човек в живота на Дългия, в момента живее при дъщеря си в Плевен, тъй като в село Учиндол не й е комфортно сама през зимата.

"Хората ни пазят, защото славата е бреме. Бе ни приятна в началото, вече не е. Сума ти народ се извървя тук да пита за сина ни", сподели пред екипа на "България Днес" симпатичната възрастна жена, когато я посетихме през лятото, и допълни: "Гордея се със Слави. Това изпитвам, като го гледам всяка вечер. Много пъти съм се разплаквала", казва с радост мама Здравка.

Реклама

Жената винаги е била строгата амбиция в семейството, покойният Тодор - таткото, пък балансирал с кротостта си.

Когато Слави е още малък, мама Здравка не го дава на ясли, а го гледа и възпитава сама до шестата му година. После с правилното му израстване се заема сестра му Петя, шест години по-голяма от него. Още преди време звездите предопределили съдбата на Дългия от малък.

"Славчо беше на 2 години, когато една циганка ми рече, че го чака голяма слава. Беше на един Гергьовден, влезе в двора и поиска да ми гледа за хубаво. Отказах й. "Имам си мъж, деца, къща, какво ще ми врачуваш", викам й. "А, недей, булка, има и нещо, дето не знаеш. Това дете голяма слава ще жъне от 28 години нататък", казала циганката на мама Здравка. Така и станало.

Грижата за парите в семейството цял живот се падала на бащата на бъдещата тв звезда. Бай Тодор бил мебелист и вечер след работа в плевенския завод "Република" ходел да изчуква часпром. Мама Здравка често искала той да се кара на децата възпитателно, но таткото само промълвявал: "Цял ден ме няма, как да им се карам. По-добре да им се радвам", разказва съседката на Здравка. И двамата с Тодор работели в завода за мебели. Родителката също е завършила трудовия си стаж в това предприятие след 23 години работа в него.

Малкият Слави отрано се запалва по музиката и показва наклонности в тази област. Когато е във втори клас, техните го записват в местната музикална школа.

"Слави винаги е бил амбициозен. Почна от такава мъничка цигулчица, а като растеше бързо, налагаше се по два пъти на година родителите му да му сменят инструментите. Купиха и пиано, сега то остана за внука им - Теодор", разказа местната кафеджийка, която познава Слави от малък.

Съседите му са категорични, че към инструмента бъдещият шоумен се отнасял изключително сериозно.

От 7-годишен скърца с часове на виолата. Отдолу тайфата го вика, а той скрибуца. Най-скъпата цигулка му купили, когато го приели в Консерваторията. В трети курс печели конкурс и две години свири в Оркестъра на БНР. Оттогава сам поел издръжката си. Най-тежкия избор трябвало да направи, когато спечелил конкурс за виолист в Аржентина. Цял месец ходел като болен и накрая се "принесъл в жертва" на "Ку-ку". Но никога не съжалил. Сега близките му трепетно чакат да разберат какво ще стане с политиката, в която Дългия се втурнал през глава.

Бил пъпчив отличник

Хъшът Слави Трифонов признава, че имал ужасно скучно детство. "До 8-и клас бях пълен отличник, имах пъпки и нямах нито един приятел", доверява шоуменът. Той бил изключително послушен. В бележника си имал само две петици и нито една по-ниска оценка. На всичкото отгоре бил и любимец на учителите, които все го избирали я за отряден председател, я за знаменосец. Точно заради изрядното му поведение съучениците му го отбягвали и Слави нямал истински приятели. От раждането си ревал като магаре. После започнал да пее. На всеки празник го качвали на масата и Слави запявал с цяло гърло. Пеел всичко, но най харесвал Панайот Панайотов. И досега му е фен. В училище вече се запалил по ФСБ. Мечтаел да стане естраден певец. С течение на годините тези мечти си отишли. Освен това доста добре играел футбол. От малък бил дългуч и най му се удавала играта с глава. През лятото на 8-и клас му дошъл умът в главата и разбрал, че успехът не е всичко. Освен това разбрал, че най-лесният начин да се сприятели с всички е, като ги разсмее. Научил се да разказва супер интересно вицове. Така станал душата на компанията в Музикалната академия. Там се запознал с Евгений Димитров-Маестрото, Годжи, Гъмзата и Захари Замов.

Имал гадже за пръв път в 11-и клас

"Слави заби първото си гадже в 11-и клас", спомнят си в училището на Дългия - СМУ "Панайот Пипков" в Плевен. Единствената снимка на бала на випуск 1985 г. в школото той скъсал ритуално пред майка си. Не че не се харесвал, но не обичал да се снима. "Успя да ни спечели с чувството си за хумор", разказва съученичката на Слави - Анелия Гарнизова. Класната му Данка Митева дала прякора му Дългия. Истинския си талант Дългия разгърнал по време на военното обучение в Среброструй. Актьорските изяви на Слави се проявяват на импровизирана сцена на близката полянка. След като се научили как да боравят с въздушни пушки и автомати, музикантите от Плевен си устройвали театрални вечеринки. "Слави се беше предрешил като махараджа и седеше на една носилка за първа помощ. До него му вееше една съученичка", през смях си спомня Стела. С днешна дата Дългия продължава да идва на всяка сбирка на съучениците си и никога не забравял любимите си учителки.

Светльо Витков му скочи

Венков: Репетираме концерт за откриването на 45-ото НС

"За 10 избора за пръв път виждам победител да се крие. И не ми казвай, че е съмнение за COVID. Не е сериозно. Съмнението вече е за страх! Да не излезеш и да поздравиш тези 500 000 българи, гласували за теб."

Така Светльо Витков скочи на Слави Трифонов за това, че не казва какво ще прави след изборите. От името на Дългия му отговори Венелин Венков от "Ку-ку бенд": "В момента репетираме със Слави, "Магаданс", Краси и останалия екип за концерт по случай откриването на 45-ото НС. Това правим. Абе, ти не се спря. Голямо подскачане, големи опити да събереш някакви симпатии, ама прецака партията и доверието на хората, които са те харесвали", отвърна му барабанистът на "Ку-ку бенд".

Реклама
Реклама
Реклама