Родата на Слави работи за него

Приятел
Автор: Лили Ангелова

Родата на Слави работи за него

Циганка предрекла успеха му, когато бил на две годинки

Сестра му Петя и зетят Владимир, които са доктори, напуснаха работата си, за да му помагат

Многобройната фамилия на Слави Трифонов го подкрепя в политическата му кариера и ще му помага при осъществяване на политическите му проекти, научи "България Днес".

Сестра на шоумена Петя Трифонова, която е лекар рентгенолог, вече три години работи във фирма на Слави "Седем осми", а нейният съпруг - д-р Владимир Трифонов, който е пулмолог, преди месец е напуснал работата си в МБАЛ "Свети Панталеймон" в Плевен и също ще помага на известния си зет. Интересна подробност в случая е, че съпругът на сестрата на Слави носи същата фамилия като нея - Трифонов.

"Д-р Трифонов наскоро изкара тежка пневмония и вече не работи тук. Доколкото знам, известно време няма да преглежда", споделиха колеги на Трифонов. Лекарят бил един от любимците на пациентите си, тъй като освен добра дума за всеки се грижел много и за семейството си. "Невероятен човек - весел, с чувство за хумор", определят колегите Владимир Трифонов.

Синът му Теодор, който е племенник на Слави, също от дълго време работи във фирмата на чичо си. Момчето се занимава с финанси, а освен всичко е и върл фен на футбола и Роналдо. Посещавал е и доста мачове на любимата си звезда в Испания. "Ще гласувате ли - аз вече го направих, подкрепих чичо, а вие?", преди дни пусна в профила си Тео съобщение, че подкрепя Слави Трифонов.

Мама Здравка, най-важният човек в живота на Дългия, в момента живее при дъщеря си в Плевен, тъй като в село Учиндол не й е комфортно сама през зимата.

"Хората ни пазят, защото славата е бреме. Бе ни приятна в началото, вече не е. Сума ти народ се извървя тук да пита за сина ни", сподели пред екипа на "България Днес" симпатичната възрастна жена, когато я посетихме през лятото, и допълни: "Гордея се със Слави. Това изпитвам, като го гледам всяка вечер. Много пъти съм се разплаквала", казва с радост мама Здравка.

Жената винаги е била строгата амбиция в семейството, покойният Тодор - таткото, пък балансирал с кротостта си.

Когато Слави е още малък, мама Здравка не го дава на ясли, а го гледа и възпитава сама до шестата му година. После с правилното му израстване се заема сестра му Петя, шест години по-голяма от него. Още преди време звездите предопределили съдбата на Дългия от малък.

"Славчо беше на 2 години, когато една циганка ми рече, че го чака голяма слава. Беше на един Гергьовден, влезе в двора и поиска да ми гледа за хубаво. Отказах й. "Имам си мъж, деца, къща, какво ще ми врачуваш", викам й. "А, недей, булка, има и нещо, дето не знаеш. Това дете голяма слава ще жъне от 28 години нататък", казала циганката на мама Здравка. Така и станало.

Грижата за парите в семейството цял живот се падала на бащата на бъдещата тв звезда. Бай Тодор бил мебелист и вечер след работа в плевенския завод "Република" ходел да изчуква часпром. Мама Здравка често искала той да се кара на децата възпитателно, но таткото само промълвявал: "Цял ден ме няма, как да им се карам. По-добре да им се радвам", разказва съседката на Здравка. И двамата с Тодор работели в завода за мебели. Родителката също е завършила трудовия си стаж в това предприятие след 23 години работа в него.

Малкият Слави отрано се запалва по музиката и показва наклонности в тази област. Когато е във втори клас, техните го записват в местната музикална школа.

"Слави винаги е бил амбициозен. Почна от такава мъничка цигулчица, а като растеше бързо, налагаше се по два пъти на година родителите му да му сменят инструментите. Купиха и пиано, сега то остана за внука им - Теодор", разказа местната кафеджийка, която познава Слави от малък.

Съседите му са категорични, че към инструмента бъдещият шоумен се отнасял изключително сериозно.

От 7-годишен скърца с часове на виолата. Отдолу тайфата го вика, а той скрибуца. Най-скъпата цигулка му купили, когато го приели в Консерваторията. В трети курс печели конкурс и две години свири в Оркестъра на БНР. Оттогава сам поел издръжката си. Най-тежкия избор трябвало да направи, когато спечелил конкурс за виолист в Аржентина. Цял месец ходел като болен и накрая се "принесъл в жертва" на "Ку-ку". Но никога не съжалил. Сега близките му трепетно чакат да разберат какво ще стане с политиката, в която Дългия се втурнал през глава.

Бил пъпчив отличник

Хъшът Слави Трифонов признава, че имал ужасно скучно детство. "До 8-и клас бях пълен отличник, имах пъпки и нямах нито един приятел", доверява шоуменът. Той бил изключително послушен. В бележника си имал само две петици и нито една по-ниска оценка. На всичкото отгоре бил и любимец на учителите, които все го избирали я за отряден председател, я за знаменосец. Точно заради изрядното му поведение съучениците му го отбягвали и Слави нямал истински приятели. От раждането си ревал като магаре. После започнал да пее. На всеки празник го качвали на масата и Слави запявал с цяло гърло. Пеел всичко, но най харесвал Панайот Панайотов. И досега му е фен. В училище вече се запалил по ФСБ. Мечтаел да стане естраден певец. С течение на годините тези мечти си отишли. Освен това доста добре играел футбол. От малък бил дългуч и най му се удавала играта с глава. През лятото на 8-и клас му дошъл умът в главата и разбрал, че успехът не е всичко. Освен това разбрал, че най-лесният начин да се сприятели с всички е, като ги разсмее. Научил се да разказва супер интересно вицове. Така станал душата на компанията в Музикалната академия. Там се запознал с Евгений Димитров-Маестрото, Годжи, Гъмзата и Захари Замов.

Имал гадже за пръв път в 11-и клас

"Слави заби първото си гадже в 11-и клас", спомнят си в училището на Дългия - СМУ "Панайот Пипков" в Плевен. Единствената снимка на бала на випуск 1985 г. в школото той скъсал ритуално пред майка си. Не че не се харесвал, но не обичал да се снима. "Успя да ни спечели с чувството си за хумор", разказва съученичката на Слави - Анелия Гарнизова. Класната му Данка Митева дала прякора му Дългия. Истинския си талант Дългия разгърнал по време на военното обучение в Среброструй. Актьорските изяви на Слави се проявяват на импровизирана сцена на близката полянка. След като се научили как да боравят с въздушни пушки и автомати, музикантите от Плевен си устройвали театрални вечеринки. "Слави се беше предрешил като махараджа и седеше на една носилка за първа помощ. До него му вееше една съученичка", през смях си спомня Стела. С днешна дата Дългия продължава да идва на всяка сбирка на съучениците си и никога не забравял любимите си учителки.

Светльо Витков му скочи

Венков: Репетираме концерт за откриването на 45-ото НС

"За 10 избора за пръв път виждам победител да се крие. И не ми казвай, че е съмнение за COVID. Не е сериозно. Съмнението вече е за страх! Да не излезеш и да поздравиш тези 500 000 българи, гласували за теб."

Така Светльо Витков скочи на Слави Трифонов за това, че не казва какво ще прави след изборите. От името на Дългия му отговори Венелин Венков от "Ку-ку бенд": "В момента репетираме със Слави, "Магаданс", Краси и останалия екип за концерт по случай откриването на 45-ото НС. Това правим. Абе, ти не се спря. Голямо подскачане, големи опити да събереш някакви симпатии, ама прецака партията и доверието на хората, които са те харесвали", отвърна му барабанистът на "Ку-ку бенд".

Виктор Вълков не се вълнува от политика

Виктор Вълков не се вълнува от политика

На Виктор Вълков изобщо не му пука какво правителство ще ни управлява в следващите месеци и години. Бившият вицепремиер, външен министър и лидер на оранжевото БЗНС не е впечатлен от изборните резултати и не смята, че те заслужават коментари по медиите. "Все ми е тая кой ще е премиер. За мен е важно "Левски" да почне да побеждава"

Написаното остава - Нова тв отбелязва 30-годишнината на в. "24 часа" (Видео)

Написаното остава - Нова тв отбелязва 30-годишнината на в. "24 часа" (Видео)

30 години преход. 30 години свободен печат. За политиката, свободата, промените и очакванията. Трима от най-емблематичните журналисти от вестник „24 часа“ - Едуард Папазян, Слави Ангелов и Георги Милков, с разказ за работата във вестника, който днес празнува 30 години от излизането на първия му брой от печат

Крис Костов ходи с напръстник

Крис Костов ходи с напръстник

Всички знаем какво се случи на Красавицата, която не носеше напръстник и се убоде на хурката - заспа непробуден сън и трябваше да идва храбър принц, който да я събуди. За да не се стига чак дотам, Крис Костов взема предпазни мерки - момчето носи напръстник като украшение ведно с другите бляскащи пръстени по ръцете си. Мода, какво да се прави

НАСА насрочи първия полет на хеликоптера "Инджинюъти" на Марс

НАСА насрочи първия полет на хеликоптера "Инджинюъти" на Марс

НАСА насрочи първия полет на хеликоптера "Инджинюъти" на Марс за понеделник сутринта, съобщиха световните информационни агенции. Съществува обаче възможност той да бъде отложен отново. Малкият хеликоптер, който пристигна на Марс с роувъра "Пърсивиърънс", трябваше да полети преди седмица - на 11 април, след това на 14 април

Най-четени

Ясновидецът Божидар Караджов: Симбиоза между Борисов и Слави е невъзможна

Ясновидецът Божидар Караджов: Симбиоза между Борисов и Слави е невъзможна

Ще има предсрочни избори, "Има такъв народ" ще вдигне резултата си, БСП върви надолу, ако Нинова не подаде оставка  Кой е той Божидар Караджов е единственият българин, вписан в елитната класация на най-известните пророци в света през 2018 г. В началото на 2015 г. предсказа трагедията с авиокатастрофата над Френските Алпи

Фронтменът на група "Сигнал" Йордан Караджов: Обиден съм на статуквото

Фронтменът на група "Сигнал" Йордан Караджов: Обиден съм на статуквото

Каквито и албуми да правиш, щом не ги въртят, се губи смисълът КОЙ Е ТОЙ Йордан Караджов е роден в София на 20 януари 1952 г. Баща му Петър е бивш боксьор от отбора на "Славия", но също така е пеел в хор "Кавал". Данчо учи в 36-о основно училище "Максим Горки", където е и първата му сценична изява, след това продължава образованието си в Техникума

Д-р Ненков не пуска спринцовката

Д-р Ненков не пуска спринцовката

Анестезиолог с празни ръце не може. Така уловиха топпапараците на "България Днес" бившият здравен министър д-р Мирослав Ненков, който въпреки сухото време тези дни не пуска чадъра от ръцете си. Ненков, който е анестезиолог по професия, явно не търпи да не държи нещо подобно на спринцовка в ръка, побутваха се столичани

Нелина, която се върна от Занзибар: РЗИ не ме провери за 10 дни под карантина

Нелина, която се върна от Занзибар: РЗИ не ме провери за 10 дни под карантина

Преродих се за седмица в африканската държава, казва певицата Изненадана се оказа фолкпевицата Нелина, която е сред стотиците българи, които наводниха Занзибар наскоро, и се наложило след връщането си да изкара 10-дневна карантина. Нито веднъж обаче от здравните власти не са проверили дали тя спазва задължителната изолация

Ути хвана толстолоб гигант

Ути хвана толстолоб гигант

Издърпва го за 10 минути в Дунав  33-килограмовата риба е негов личен рекорд 33-килограмов толстолоб беше уловен от Ути Бъчваров! Това разказа пред "България Днес" самият кулинар, като направи уточнението, че гигантската риба е хваната в Дунав край брега на оряховското село Остров. "Горд съм с този улов

Градските врабчета се стопиха

Градските врабчета се стопиха

За десетилетие една трета от популацията изчезна  Шум и мръсен въздух ги прогониха, полските им братя се увеличават  Градските врабчета продължават да изчезват! Това алармират от Българското дружество за защита на птиците (БДЗП). По думи на експертите популацията на домашното врабче в България като цяло се стабилизира

Плеймейтката Галина Атанасова, която си татуира името на Трифонов: Слави заслужава да е премиер и президент!

Плеймейтката Галина Атанасова, която си татуира името на Трифонов: Слави заслужава да е премиер и президент!

Влюбена съм в него от малка, той е народен човек Слави Трифонов заслужава да бъде не само премиер, но и президент! Имаме нужда точно от неговото управление! Това сподели пред "България Днес" плеймейтката Галина Атанасова. Русокосата фурия от Благоевград си татуира името на политика и телевизионен водещ до сърцето и така засвидетелства своята вечна

Плеймейтката Диана Габровска: Лъжлива бременност едва не ме уби!

Плеймейтката Диана Габровска: Лъжлива бременност едва не ме уби!

Лекари от Кавала спасяват живота на моделката от Момин проход Лъжлива бременност едва не убива Диана Габровска! Жената, срещу която бяха извадени голи снимки преди местните избори през есента на 2019 г. и сринаха опита й да оглави кметското място в Момин проход, живее втори живот благодарение на гръцки медици

Шеф Токев със звяр на пътя

Шеф Токев със звяр на пътя

Същински звяр на пътя шофира шеф Андре Токев, видя зоркото око на "България Днес". Огромният бял пикап с внушителни размери, колкото и мощен да е, толкова създава понякога и проблеми с достатъчното място за паркиране в претъпканите софийски улици и пространства. Но кулинарният "Мастършеф" показва отлични умения зад волана и че големите габарити на

Историкът професор Пламен Павлов: Раковски е кръстникът на Левски

Историкът професор Пламен Павлов: Раковски е кръстникът на Левски

200 години от рождението на Раковски Водачът на Първата легия е приеман като княз на българите в чуждите посолства Кой е той Датата 14 април трябва да бъде изписана със златни букви в българската история, защото преди 200 години на този ден се ражда човекът, призван да изиграе ключова роля в нашето Възраждане и борбите ни за освобождение от

Най-коментирани

Виктор Вълков не се вълнува от политика

Виктор Вълков не се вълнува от политика

На Виктор Вълков изобщо не му пука какво правителство ще ни управлява в следващите месеци и години. Бившият вицепремиер, външен министър и лидер на оранжевото БЗНС не е впечатлен от изборните резултати и не смята, че те заслужават коментари по медиите. "Все ми е тая кой ще е премиер. За мен е важно "Левски" да почне да побеждава"

Написаното остава - Нова тв отбелязва 30-годишнината на в. "24 часа" (Видео)

Написаното остава - Нова тв отбелязва 30-годишнината на в. "24 часа" (Видео)

30 години преход. 30 години свободен печат. За политиката, свободата, промените и очакванията. Трима от най-емблематичните журналисти от вестник „24 часа“ - Едуард Папазян, Слави Ангелов и Георги Милков, с разказ за работата във вестника, който днес празнува 30 години от излизането на първия му брой от печат

Загорчич доволен от "Славия"

Загорчич доволен от "Славия"

Треньорът на "Славия" Златомир Загорчич е щастлив след победата, която "белите" постигнаха срещу "Ботев" с 1:0. "Изиграхме силен мач - заяви радостният Заги. - Доволен съм от това, което показахме през по-голямата част от второто полувреме. Единственото което не ми хареса, е представянето ни в последните 10-15 минути

Венета Райкова с годишнина за 75 бона

Венета Райкова с годишнина за 75 бона

"Точно преди 15 години аз станах първия участник, спечелил голямата награда - 75 хиляди лева, в "Сделка или не". Дарих 10 процента от печалбата заради десятъка, който практикувам. И, да, първо си купих по-малък апартамент, който, след като се роди детето, продадох и купих апартамента в резиденцията, в която живеем от десет години

Жоан Лапорта: Меси иска да остане!

Жоан Лапорта: Меси иска да остане!

Той отново е ефективен и доказва, че е най-добрият, хвали го треньорът Куман Лионел Меси иска да остане в "Барселона"! Това е голямата новина след спечелената от тима Купа на краля. Каталунците разбиха "Атлетик" (Билбао) с 4:0 на финала, игран на стадион "Ла Картуха" в Севиля. Аржентинецът заби две от попаденията и бе избран за най-полезен играч

Крис Костов ходи с напръстник

Крис Костов ходи с напръстник

Всички знаем какво се случи на Красавицата, която не носеше напръстник и се убоде на хурката - заспа непробуден сън и трябваше да идва храбър принц, който да я събуди. За да не се стига чак дотам, Крис Костов взема предпазни мерки - момчето носи напръстник като украшение ведно с другите бляскащи пръстени по ръцете си. Мода, какво да се прави

"Реал" напира за Стърлинг

"Реал" напира за Стърлинг

"Реал" (Мадрид) ще направи нов опит да привлече нападателя на "Манчестър Сити" Рахийм Стърлинг. Информацията е на английският вестник "Дейли Стар". Бъдещето на играча в момента е несигурно и преговорите за нов договор между двете страни са в застой. Мениджърът на "гражданите" Пеп Гуардиола го вадеше от стартовите единадесет през последните седмици

НАСА насрочи първия полет на хеликоптера "Инджинюъти" на Марс

НАСА насрочи първия полет на хеликоптера "Инджинюъти" на Марс

НАСА насрочи първия полет на хеликоптера "Инджинюъти" на Марс за понеделник сутринта, съобщиха световните информационни агенции. Съществува обаче възможност той да бъде отложен отново. Малкият хеликоптер, който пристигна на Марс с роувъра "Пърсивиърънс", трябваше да полети преди седмица - на 11 април, след това на 14 април

Удря ни циклонът Тошко

Удря ни циклонът Тошко

"Африкански циклон, тип Тошко Африкански, ще премине през Източна България. Ще има гръмотевични бури, ще валят интензивни дъждове. Той се измества на североизток много бързо и във вторник другата седмица няма да има толкова съществени валежи", обясни климатологът проф. Георги Рачев. И допълни: "Цялата следваща седмица времето ще бъде с валежи

Тухел горд от боя над "Сити"

Тухел горд от боя над "Сити"

Мениджърът на "Челси" Томас Тухел изпепели мечтите на "Манчестър Сити" за уникален куадрупъл през този сезон. "Сините" от Лондон елиминира "гражданите" за ФА Къп с победа с 1:0 на "Уембли", а германският спец се гордее с този резултат. "Много съм щастлив и горд от победата. Записахме отлични 35 минути през първото полувреме

Написаното остава - Нова тв отбелязва 30-годишнината на в. "24 часа" (Видео)

Написаното остава - Нова тв отбелязва 30-годишнината на в. "24 часа" (Видео)

30 години преход. 30 години свободен печат. За политиката, свободата, промените и очакванията. Трима от най-емблематичните журналисти от вестник „24 часа“ - Едуард Папазян, Слави Ангелов и Георги Милков, с разказ за работата във вестника, който днес празнува 30 години от излизането на първия му брой от печат

НАСА насрочи първия полет на хеликоптера "Инджинюъти" на Марс

НАСА насрочи първия полет на хеликоптера "Инджинюъти" на Марс

НАСА насрочи първия полет на хеликоптера "Инджинюъти" на Марс за понеделник сутринта, съобщиха световните информационни агенции. Съществува обаче възможност той да бъде отложен отново. Малкият хеликоптер, който пристигна на Марс с роувъра "Пърсивиърънс", трябваше да полети преди седмица - на 11 април, след това на 14 април

Венелина Гочева: 30-те г. на "24 часа" показват, че политиците трябва да четат, а хората да помнят

Венелина Гочева: 30-те г. на "24 часа" показват, че политиците трябва да четат, а хората да помнят

За своята 30-годишнина "24 часа" разпраща 2000 писма на своите приятели, партньори, на хората, с които е работил. В него има семена от цвете, което те да посадят - да посадиш цвете, да направиш нещо хубаво, да му се радваш. Вътре са описани и каузите, за които "24 часа" е работил през тези 30 години

Ким и Кайли се разгорещиха по време на пролетната си ваканция

Ким и Кайли се разгорещиха по време на пролетната си ваканция

Риалити сензацията Ким Кардашиян вече е в клуба на милиардерите. Състоянието на звездата вече е по-голямо от милиард долара. Това се дължи отчасти на двете ѝ предприятия за козметика и бельо, на рекламните ѝ договори и на риалити предаването, в което участва, съобщи "Дарик нюз". През октомври 2020 г. сп

1076 новозаразени с COVID-19 - 13,8% от тестваните, излекувани са 1204

1076 новозаразени с COVID-19 - 13,8% от тестваните, излекувани са 1204

1076, с 1050 случая по-малко от вчера, са новодиагностицираните с коронавирусна инфекция през изминалите 24 часа. Това са 13,8% от тестваните. За последното денонощие са направени общо 7822 теста, oт които 5682 са PCR, а 2140 са с бърз антигенен тест. Това показват данните в Националната информационна система

Британската общност се прощава със съпруга на кралица Елизабет Втора (Снимки)

Британската общност се прощава със съпруга на кралица Елизабет Втора (Снимки)

Принц Филип  направи последното си земно пътешествие с джип “Ленд роувър”, в чието проектиране е участвал. 99-годишният съпруг на британската кралица Елизабет Втора бе погребан днес в замъка Уиндзор, където почина на 9 април. Церемонията започна с изпълнението на любимите песни на Филип, избрани лично от него

Проф. Темелков: Ивермектин помага, когато се прилага навреме

Проф. Темелков: Ивермектин помага, когато се прилага навреме

Проф. Атанас Темелков от “Александровска болница” заяви, че в интензивното отделение пациентите от коронавирус се лекуват по два начина – кислородолечение и изкуствена белодробна вентилация, която е крайната фаза. Пред Nova той отбеляза колко важен е респираторът. По думите му в лечението се включва и “Ремдесевир” и “Ивермектин”

Тейлър Суифт подобри рекорд на "Бийтълс" в британската класация за албуми

Тейлър Суифт подобри рекорд на "Бийтълс" в британската класация за албуми

Презаписаният албум на Тейлър Суифт "Fearless" оглави британската класация и така тя подобри рекорд на "Бийтълс", съобщи на сайта си официалната компания, която следи продажбите и съставя чартовете. Това е третият албум на американската певица, заел първото място за 259 дена (след "Folkore" на 31 юли и "Evermore" на 18 декември миналата година)

Кошлуков не сваля маската

Кошлуков не сваля маската

В мраз и пек, вътре и вън, Емил Кошлуков не сваля маската от лицето си. Генералният директор на БНР спазва стриктно правилата, а другият атрибут, с който не се разделя, е телефонът. Дори когато е на пазар, Кошлуков не спира да говори. Снимки: България

Актьорът Мадс Микелсен ще се снима в "Индиана Джоунс 5"

Актьорът Мадс Микелсен ще се снима в "Индиана Джоунс 5"

Датчанинът Мадс Микелсен е новото попълнение в актьорския състав на петия филм за приключенията на Индиана Джоунс, в чийто образ зрителите отново ще видят Харисън Форд, предаде ЮПИ. Подробностите около сюжета на "Индиана Джоунс 5" се пазят в тайна и на този етап не се разкрива в какъв образ ще се превъплъти 55-годишният Микелсен, предава БТА