Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/9688788 www.bgdnes.bg

Гардът на Тато оцеля след едномесечна битка с COVID-19

Със силен дух и издръжливост

Боби Даскалов близо седмица в медикаментозна кома и 10 дни на командно дишане

Близо едномесечна битка на живот и смърт с коронавируса, в която почти една седмица е в медикаментозна кома, а над 10 дни на командно дишане. Целия този кошмар преживява Боби Даскалов - седемкратен републикански шампион по карате на България и бодигард на Тодор Живков.

Реклама

COVID-19 връхлита със страховита сила прекаралия близо седем години в легендарното "Управление за безопасност и охрана" (УБО) спортист през март. Следват изключително тежки дни и нощи на битка със заразата. Налага се медиците да поставят Даскалов в медикаментозна кома, тъй като състоянието му се влошава и достига критични нива. Преди това е на командно дишане с апарат, тъй като не му достига въздух и говори изключително трудно.

Ситуацията постепенно започва да се подобрява, след като бодигардът на Тодор Живков е изведен от комата. Започва поетапно възстановяване, в което основна роля играят дългогодишното спортуване и здравословния живот на Боби. Благодарение на тях и добрите медицински грижи организмът на Даскалов успява да се пребори с коварната болест.

"След жестоката битка на живот и смърт в Правителствена болница с този убиец на мало и голямо - COVID-19, искам от цялото си сърце и душа, със сълзи на очи да изкажа моето огромно благодаря за молитвите и ежедневната подкрепа към мен! Благодаря за всичко, което ме амбицира и ме направи силен, че имам такива хора и са до мен. Бог да благослови всеки ваш дом, семейство, деца, близки, роднини и приятели! Бог да бди винаги над вас за вашето човеколюбие и състрадателност", обърна се Боби към близки, приятели и медици.

Възстановяването на бодигарда на Тодор Живков продължава и сега. А в типичния си борбен и непримирим дух спортистът се закле пред себе си и своите приятели да се завърне във всяка сфера на живота.

През август м.г. Даскалов свали цели 21 кг. Само за месец без диети и химия, а само със спорт и техники за самовнушение чрез личния си проект "Изправи се сам", който увлича след себе си хиляди последователи.

"Бях 105 кг, вече съм 84. Седем години не бях тренирал. Една гиричка не бях повдигнал. А скоро се връщам на татамито на 53 години. Ще се състезавам в категория до 75 килограма, в които ще се вместя с много спорт, здрав дух, китайски и японски техники на самовнушение и самоконтрол. Без абсолютно никаква химия, хранителни добавки или диети. И без да се лишавам от каквото и да било", сподели тогава пред "България Днес" титулуваният ни каратист, който от години е мениджър на боксовата ни легенда Серафим Тодоров.

В своя проект Боби Даскалов залага на личната мотивация да се изправиш сам, след като си претърпял личен или професионален срив, изпаднал си в дупка или депресия, преживял си тежки драми и светът ти се сринал. Седем месеца по-късно спортистът се изправя пред ново, но много по-тежко и съдбоносно изпитание. Оцелява и живее втори живот до голяма степен благодарение на тренирания и издръжлив организъм, а след успешно спечелената битка предстои отново да се изправи сам и да се завърне в живота.

Реклама
Реклама
Реклама