Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/9689663 www.bgdnes.bg

Николаос Цитиридис призна: Не съм биткойн милионер!

Фалшива схема за източване на данни направи водещия експерт в криптовалутата

Стотици съобщения с молби за финансови съвети получава Николаос Цитиридис.

Оказва се, че през последните няколко дни лицето на водещия е използвано за реклама на измамни схеми за инвестиции с криптовалута. Целта на подобен тип реклами е източване на лични данни. Лицата на десетки родни звезди минаха през подобни фалшиви страници, но за пръв път някой е провъзгласен за биткойн милионер. Именно затова лъжата с Цитиридис става толкова правдоподобна в очите на мераклиите за финансови облаги.

Реклама

"Нещата излизат извън контрол, та да ви кажа: Не съм биткойн милионер, не съм рекламно лице на тая схема за измами, не инвестирам във валути и не разбирам от крипто и не, не ви казвам да инвестирате в това, каквото и да е", пише Николаос в профилите си в социалните мрежи след поредното съобщение с молба за съвет, което получава.

Телевизионният водещ предупреждава хората да не се доверяват на подобни схеми, за да не се окажат с празни банкови сметки.

"Тоя пост го пиша вследствие на това, че ми писаха стотици хора, но не да ме предупредят за тоя малоумен спам, а за да ми искат още финансови съвети. Ако бях биткойн милионер, щях ли да бачкам по 14 часа на ден, 6 дни в седмицата, БЕ?!?! На профила ми пише: "Да се информираш от интернет е, като да пиеш вода от пожарен кран", кара се Цитиридис във виртуалното пространство.

Под публикацията му започват да валят шеговити коментари, които обръщат неприятната ситуация в смешка.

"Човек, който иска финансови съвети от грък, наистина има нужда от помощ", пише почитател на най-красивия плешивец в страната.

"Не вярвайте на никого. На фейсбук статии с очевадни грешки. На политици. На себе си даже. Щото най-лошите решения за себе си взимате самите вие. И пийте повече вода", завършва съветите си Николаос.

В предаването си той не пропусна шеговито да постави темата за измамите, свързани с имената на известни български личности.

"Ако случайно сте попаднали на статия във фейсбук, в която пише, че аз, Юли Вергов, Васил Божков и много други сме станали милионери от криптовалута, моля ви, разберете, че това е измама. Аз не съм милионер, Юли Вергов не е милионер, едни 20 лева не му стигат, но все пак не е, Васил Божков не е..., от биткойни не е, от биткойни не е", допълни Цитиридис.

Реклама
Реклама
Реклама