Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/9728842 www.bgdnes.bg

На рождения си ден Елизабет II благодари за почитта към принц Филип

Британската кралица Елизабет Втора разпространи официално изявление в деня, когато навършва 95 години, в което изрази благодарност за почитта към паметта на покойния й съпруг принц Филип, съобщиха световните агенции.

Херцогът на Единбург принц Филип почина на 9 април на 99 години, припомня БТА.

"Нашето семейство преживява дълбока тъга и за всички ни е утеха да видим и чуем почитта, изразена към моя съпруг от хора от Великобритания, от Обединеното кралство и от целия свят", се посочва в изявлението.

Реклама

"Семейството ми и аз бихме искали да благодарим на всички ви за подкрепата и добрината, които ни оказахте през последните дни", заявява кралицата. В изявлението й се подчертава, че кралското семейство е дълбоко развълнувано, че принц Филип е повлиял по изключителен начин върху толкова много хора.

Кралица Елизабет Втора навършва 95 години днес. Тя и членовете на кралското семейство все още са в траур за принц Филип. Личният празник на монарха няма да бъде отбелязан с официален портрет и с топовни салюти, както обикновено. Кралица Елизабет Втора е в замъка Уиндзор, където прекара в изолация със съпруга си последната година заради пандемията от новия коронавирус.

Британският премиер Борис Джонсън бе сред изпратилите поздравления до кралицата за рождения й ден. "Винаги съм изпитвал дълбоко възхищение към Нейно величество и службата й на страната и на Общността на нациите. Горд съм да служа като неин премиер", написа Джонсън в Туитър.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама