Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/9750698 www.bgdnes.bg

Тошко Йорданов женен за богаташка

Дясната ръка на Слави Трифонов

Дългия кум на сватбата му, играе ръченица с жива кокошка

Сестра му Мими Йорданова е куклена актриса

Дясната ръка на Слави Трифонов - Тошко Йорданов, е женен за богаташка, научи "България Днес". Бащата на жена му Деляна Хаджитодорова - Стефан, е предприемчив пловдивски търговец, който притежава автосервизи и семейството никога не е страдало от липса на финанси. Таткото е оставил на внука си Сибил апартамент в центъра на София, а в друг живеят дъщеря му със зетя, за когото казвал, че е "зет като мед", твърдят близки до Тошко Йорданов. Самата Деляна никога не е работила за друг освен за себе си. Притежава фирми и се води издател.
От своя страна Тошко Йорданов Хаджитодоров също не е беден. Той е от Ямбол, като майка му е амбициозната в семейството, а таткото дълги години е бил треньор по футбол в града. Самият сценарист от "Шоуто на Слави" също се е занимавал със спорт - тренира лека атлетика, ориентиране, пет години киокушен-карате и дори е бил приет в спортно училище. В крайна сметка надделява желанието на майка му да учи в класическата гимназия.
Със Слави Трифонов Тошко се запознава, след като печели конкурса за сценаристи в "Ку-ку" заедно с Ивайло Вълчев и оттогава е част от екипа на популярния водещ. Заедно с Ивайло Вълчев и Ники Русакиев Тошко е и един от авторите на първия тв мюзикъл - "Братът на Бай Ганя Балкански", режисиран от Хачо Бояджиев за БНТ, като музиката е на Стефан Димитров.
Между Слави и Тошко винаги е имало уважение и именно заради това Дългия става кум на сватбата му с красивата Деляна. За сватбата Трифонов дълго се подготвя, като намира жива кокошка, на която връзват краката, за да седи мирна за тържеството. На самата церемония Слави слага пернатото на масата в поднос, качва се на нея, а после почва с ръченицата около младоженците.

След това се включва и в кръшния кючек, който умее не по-зле от народните танци.

Реклама


Години по-късно дори в "Шоуто на Слави" сценаристите се шегуват с водещия, като пускат част от сватбата на Тошко с думите: "Като разправя Славчо, че много играел по сватби, много му се смеете, нали?! Я го вижте обаче тоя левент от Плевен как подскача напето и дар не отстъпва!", шегуват се с Трифонов колегите му.
Историята много дразни Дългия, тъй като сценаристите се шегуват постоянно и с външния му вид, не само с уменията му на танцьор. По това време Слави е с плитка и къдрав перчем. "Слави някога беше шеметен танцьор, беше слабичък, много социален и минаваше за българския Роберто Баджо", продължават със смях сценаристите.
Нищо от това вече не е същото. "Шегите продължават, но вече сме политици, сиреч сериозни хора", опитват се да променят лицата си хората от "Шоуто на Слави".
В семейството на Тошко Йорданов има и още една звезда освен него и това е сестра му Мими Йорданова. Тя е куклена актриса и досега в публичното пространство за обвързаност между него и нея не се знае нито дума.

Мими завършва НАТФИЗ "Кр. Сарафов" за куклен театър в класа на проф. Н. Георгиева. В момента играе в над 10 постановки в Кукления театър, като се занимава и с дублаж. Търсен глас е за детски предавания и реклами. Самата тя винаги е страняла от политиката, но подкрепя брат си в неговите начинания.
Синът на Тошко Йорданов – Сибил, е единственият с мераци в бизнеса, който е наследил този нюх от дядо си и майка си Деляна. Сибил е на 24 години, но е съдружник в успешна компания за доставка на медицински консумативи "Ай Ес Джи медикъл".

Ортак му е неговият набор Иван Клисурски, който пък лъсна в листите на "Има такъв народ" за кандидат-депутати в Сливен и в Добрич. Сибил е известен със скъпото си и високорисково хоби. Той е маниак на тема японски спортни коли и ралита. Собственик е на бързата кола уникат "Нисан Нисимо", каквито почти не се срещат на територията на България. Желанието да управлява скъпи и бързи коли момчето е наследило от дядо си и често дори се състезава с тях. Сибил също като баща си е завършил Националната гимназия за древни езици и култури.

Отказва да изпълнява заръките на Слави

Само Тошко Йорданов отказва да изпълнява "домашните" заръки на Слави Трифонов, разправят от екипа му. И въпреки че Дългия не се меси в работата им, не налага или премахва теми, той е оставил своите наставления към екипа. "Лично на мен ми ги написа на листче", признава Филип Станев. "Задължително ми е забранил да си пускам мустаци, защото не изглеждам добре от естетическа гледна точка (брадата на Станев е оформена в катинарче в момента - б.а.). Сутрин да взимам душ. Да взимам пример от него и да ставам не по-късно от 5 часа. Да бъда стриктен по време на репетициите, да не ми звъни телефонът, да не пуша по време на предаване, да не се появявам в разголен вид, тъй като аз все пак притежавам прекрасно тяло, с което ме е дарила майката природа", допълва Филип, докато се настройва с колегите си на работен режим. "На мен ми поръча един ден преди връщането си от чужбина да му заредя хладилника. Като домашен социален патронаж", обяснява през смях пред приятелите и друг от сценаристите - Драго Петров. Най-важното от всичко е, че хладилникът на Слави е много специален: "Двуврат, иноксов, не само лед пуска, маже филийки, може да разхожда куче", описват фризера сценаристите и продължават с шегите към шефа си: "Той затова живее с хладилника си, а не с жена. Малко му е студен вечер в леглото, но няма как"!

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама