Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/9756494 www.bgdnes.bg

Хисарския поп хвана патериците

Планирана операция през октомври му е надеждата 

Коленете ме предадоха, не мога да ходя сам, изповяда легендарният изпълнител 

С патерици и много бавно се придвижва емблематичният певец Хисарския поп.

Димитър Андонов, както е истинското име на прочутия изпълнител от края на миналия век, има сериозни здравословни проблеми. "Коленете ме предадоха. Болките са от много години, но вече стана нетърпимо и не мога да ходя сам. Затова и съм с две патерици. Наскоро бях да снимам клипове към новите си песни и беше страшна мъка. Едва се движа, много ми е трудно. Хората трябваше да ме подпират. Голям зор е това", изповяда пред "България Днес" 79-годишният изпълнител на "Дай си сърцето".

Реклама

Той признава, че скоро има участие и не знае как ще успее да издържи, но е категоричен, че ще даде всичко от себе си. Лъч надежда му дават скорошни прегледи в столична болница, където успява да си запише час за операция на коленете. "Лошото е, че има възможност чак за октомври. Не знам как ще издържа да тогава, ясно е, че много ще се мъча. Едно стъпало дори не мога да прескоча в момента. Но нямам друг избор", казва още пред вестника Андонов. И добавя: "Преди време един приятел ми даде съвет как да се излекувам. Четири лимона и четири скилидки чесън се изстискват и се смесват. След това престояват една седмица в хладилник и се получава смес, която прилича на боза. Прецежда се през тензух и имаме сироп. Всеки ден се пие по една супена лъжица и чудото на изцеряването се случва. Но се оказа, че е само временно и след това болките се завръщат".

Операцията на двете му колена ще му струва 8000 лева - по 4000 лева за всяко. Но легендарният певец признава, че не разполага с толкова средства. Затова и си разкрива банкова сметка (виж карето) и призовава хората да му помогнат отново да може да ходи нормално.

"През годините се запознах с толкова много хора, че все се надявам някои от тях да не са ме забравили. Отделно имам 5000 приятели във Фейсбук, разчитам и на тях. Дано да ги събера до октомври, че в противен случай не виждам как ще продължа живота си", обясни певецът. Андонов направи тежкото признание, че животът му е сложен и заради грижите за болния му син.

"От 60 години е на легло, психически не е добре. Преди жена ми се грижеше за него, но тя почина и сега всичките отговорности останаха за мен. Не искам да се оплаквам, но не ми е никак лесно. Ако все мърморим, лошотията ще се засилва. Затова ще мислим за хубавите неща. Здравето е най-важното, но трябва да мислим и за другите неща от живота - да оставим нещо след нас. Това е причината да продължавам да пея и да творя", сподели откровено Хисарския поп.

Въпреки несгодите през последните години той не губи желание да работи - наскоро записва нови 25 песни и успява да заснеме 7 видеоклипа. "Аз съм феномен в българската музика, няма друг такъв като мен. Имам над 1000 песни и всяка една от тях мога да я запея веднага. Огромен музикален архив имам в главата си. Чудо съм! И имам още какво да дам на хората", допълни 79-годишният мъж.

Певецът с тъга признава, че от време на време си спомня за нереализирания рекорд за "Гинес". Изпълнителят имаше желание да пее 24 часа без почивка, но така и не намери необходимите средства, за да кандидатства. "Разни хора ми обещаваха спонсорство и ми даваха празни надежди, но накрая се отметнаха и нищо не се случи. Щях да прославя България и навсякъде да се говори за страната ни, но не е било писано да се случи. Вече съм се примирил, че никога няма да вляза в "Гинес", а и вече е късно", коментира с тъжна нотка Хисарския поп.

Разкрива дарителска сметка 

За набирането на 8000 лева за операцията на коленете си Хисарския поп специално си разкрива дарителска сметка. По негова молба "България Днес" я публикува, за да можете да подкрепите финансово изпълнителя.

ЦКБ АД Клон Карлово

IBAN: BG30 CECB 9790 1077 9006 00

Димитър Георгиев Андонов

Реклама
Реклама
Реклама