Реклама
https://www.bgdnes.bg/sport/article/9785430 www.bgdnes.bg

Моци и Кешеру стават скаути

"Лудогорец" не пуска звезди

"Орлите" амбицирани да направят "Локо" (Пд) втори

Румънските ветерани на "Лудогорец" Козмин Моци и Клаудиу Кешеру на първо време ще останат на работа в клуба като скаути, подразбра "България Днес" от "Хювефарма Арена".

Героят от мача срещу "Стяуа" за първото влизане в Шампионската лига бе обявил още миналото лято, че това ще му е последният сезон със зелената фланелка. Стана ясно и че сънародникът му Кешеру също ще окачи бутонките на пирона. Но собствениците братя Домусчиеви, както и другите шефове държат двамата да останат на работа в клуба. На този етап ръководните позиции са заети, затова решението е двамата румънци да започнат като скаути, ако не изявят желание да се развиват в треньорската професия и да започнат в детско-юношеската школа. Засега звездите не са дали окончателен отговор, а и от клуба не бързат, преди да е завършил сезонът. Двамата са изявили желание да продължат работа в Разград, но и искат да си вземат по-дълга почивка след годините на вярна служба като футболисти.

Моци и Кешеру са в основния състав на треньора Валдас Дамраускас и за предстоящия днес двубой срещу ЦСКА-София. Мачът е от 19,30 ч. в София. Литовският наставник е имал намерение да даде почивка на част от звездите си предвид факта, че титлата вече е спечелена. От ръководството били категорични, че отпускане не бива да има, и "армейците" трябва да бъдат победени. Враждата между двата клуба надхвърли битката на терена и стигна чак до лично ниво между собствениците. Затова сега амбицията на разградчани е да направят всичко възможно второто място в първенството да бъде заето от "Локомотив" (Пд), а ЦСКА-София да остане трети. За да стане това, довечера гостите трябва да победят, та всичко да остане в ръцете на "смърфовете". "Локо" трябваше да се погрижи да остане в битката снощи в мач срещу "Берое" у дома.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама