Реклама
https://www.bgdnes.bg/sport/article/9785451 www.bgdnes.bg

Борецът Иво Ангелов: Слагам край! Ще съм близо до децата

Насочвам усилия към школата в Перник, призна бившият световен шампион

Най-титулуваният български борец през последните 10 години Иво Ангелов сложи край на своята кариера, за да бъде по-близо до своите деца. 36-годишният ветеран не успя да се класира за олимпийските игри в Токио, след като пропусна последния шанс на квалификацията в София. Перничанинът призна, че най-тежкият момент за него е, когато се налага да се разделя със сина и дъщеря си.

"Почти всеки път, когато тръгнех по лагери и им кажех, че ще се виждаме само по телефона, не им ставаше много приятно. Правех го най-вече заради тях. Обикновеният зрител не забелязва много от нещата в живота на спортиста - сподели дългогодишният капитан на националния отбор. - Като състезател спирам, но ще бъда близко до борбата. Ще се занимавам с любимия спорт като мениджър и треньор на клуба в Перник. Засега ще насоча моите усилия натам, за да развием местната школа."

Реклама

През 2013 г. Иво Ангелов стана световен и европейски шампион. Тогава той разказа как за година се събират общо два месеца, в които прекарва заедно със съпругата и щерката.

"Сега вече ще е по-леко. Ще съм близо до децата. Много хора мислят, че като ходим в чужбина, на лагер или състезание, сме на екскурзия. Не остава време да видим някакви забележителности - призна борецът. - Ще обърна повече внимание на възпитанието на моите деца."

Ангелов не изключва възможността отново да помага на националния отбор в класическия стил. Той е говорил със старши треньора Армен Назарян.

"Казах му, че може да разчита 100%. Когато ме покани на лагер, ще дам каквото мога", сподели Ангелов. Той беше ментор на суперталанта Едмонд Назарян, който е считан за бъдещето на българската борба. Синът на Армен Назарян има невероятен пример, от който продължава да черпи вдъхновение.

"Спечелването на световната и европейската титла са най-големите спомени в моята кариера. Имам доста медали от международни турнири. Два пъти печелих пояса за най-добър състезател "Никола Петров", изрежда най-паметните си успехи Иво Ангелов.

Класикът участва и на олимпиада. През 2012-а достигна до битката за бронзовия медал, но пропусна шанс да вземе отличие от най-големия спортен форум.

Реклама

Перничанинът мечтаеше да приключи своята кариера на олимпиадата, но преди няколко дни загуби на четвъртфинала от квалификациите в София от младия грузинец Дато Чхератишвили с 1:2.

"Допуснах грешки. Това е причината. Не трябваше да ги правя. Бях много добре подготвен. Нищо не ме болеше. В спорта е така - едни печелят, а други губят", завършва философски любимецът на феновете.

Реклама
Реклама
Реклама