Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/9788574 www.bgdnes.bg

Стрелба и убийство в метрото

Ревнивец гръмна гаджето и себе си на станция "Летище София"

Мъж разстреля с пистолет жена и се самоуби в столичното метро към 14,20 ч. Кървавата драма се разиграва в последния вагон на влака минути преди той да спре на последната станция - "Летище София". Освен двойката няма други пострадали.
Двете тела лежат едно до друго, а оръжието - пистолет "Макаров", е още в ръката на самоубиеца. Гърдите, главата и коремът на жената са надупчени с четири куршума. Стрелецът е пронизал с изстрел своята глава. Това е смразяващата гледка, на която се натъкват служители на летището. Те подават сигнал на спешния тел. 112. Пристигналите на място лекари установяват, че мъжът е мъртъв. По неофициална информация той е полицай, съобщава сайтът Glas.bg.
Простреляната около 50-годишна жена е със слаби жизнени функции. Тя е интубирана на място от екипа на Спешна помощ и откарана в болница "Света Анна". Приета е в крайно тежко състояние. В кома е и е подложена на две спешни операции - неврохирургична и коремна. Има сериозна опасност за живота й, съобщи шефът на болницата д-р Славчо Близнаков.
Според първоначалните данни на разследването убиецът и ранената са имали любовни отношения, разкриват разследващи пред Нова телевизия.
Свидетели разказват пред ченгетата, че не са видели заедно стрелеца и жертвата му преди инцидента. Предполага се, че нападателят е проследил жената. Вероятно в момент на ревност той е решил да я ликвидира по най-жестокия начин. Една от версиите е, че пострадалата е пътувала към летището, за да излети за чужбина, с което ревнивецът не е бил съгласен. Разследващи преглеждат записи от охранителните камери, за да сглобят пъзела около кървавото престъпление.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама