Реклама
https://www.bgdnes.bg/sport/article/9798051 www.bgdnes.bg

Александър Тунчев: Всичко е в нашите ръце!

Не бива да бъдем наивни и да пропуснем шанса за сребърни медали, категоричен е специалистът

"Държим съдбата в ръцете си. Остават два кръга до края на първенството в Първа лига и не бива да изпускаме шанса да спечелим сребърни медали. След всички усилия, които положихме, за да стигнем дотук, заслужаваме позицията, на която се намираме." Това заяви пред "България Днес" треньорът на "Локомотив" (Пд) Александър Тунчев ден след гръмката победа на неговия отбор над ЦСКА-София с 2:0. Попаденията на Димитър Илиев във вратата на "червените" донесоха успеха, с който пловдивчани се откъсват на три точки пред "армейците" в борбата за второто място.

Реклама

"Ние бяхме отборът, който по-силно желаеше победата, и успяхме да я постигнем - коментира Тунчев. - Димитър Илиев е важен барометър за играта на нашия отбор. Когато той играе с настроение и нещата му се получават, целият ни тим изглежда по различен начин. В други години аз също съм носил фланелката на ЦСКА, което в някаква степен влияе емоционално. Но сега съм изцяло отдаден на целите, които гоним с "Локо".

Наставникът на ЦСКА-София Любослав Пенев отново не бе очарован от използването на ВАР в Първа лига. Треньорът на "червените" заяви след поражението от "Локо", че системата се намесва, когато й е кеф. Именно след преглед с ВАР домакините получиха дузпа за нарушение на Бисмарк Чарлс срещу Масоеро, а преди това положението бе подминато.

"Има и такива мачове - започна изказването си Пенев. - Опитахме се, отправихме удари, но неточни. Трябва да се подобрим в това отношение. Изиграхме две различни полувремена. Първото играхме много добре, дисциплинирано. Второто отстъпихме, отдръпнахме се и спряхме да водим битка. В момента нямам никакви претенции. ВАР се намесва, когато му е кеф. С ВАР, без ВАР... Дано помага на съдиите да бъдат по-обективни и безпристрастни. И на практика, и на теория няма да ни повлияе тази загуба. Не абдикираме отникъде."

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама