Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/9841975 www.bgdnes.bg

Златното момиче на фолклора Цвета Страхилова: Много е тежко при всяко вливане!

Силен човек съм и вярвам, че ще мина през всичко, казва 17-годишното момиче 

"Изключително трудно е! Много е тежка всяка вливка, но вярвам, че съм силен човек и ще мина през всичко."

Реклама

Това заяви емоционално световната, европейска и балканска шампионка по фолклор Цвета Страхилова, която води борба за живота си. Талантливото 17-годишно момиче е диагностицирано с остра лимфобластна левкемия - Т-клетъчен имунофенотип - рефрактерно заболяване.

Цвета е наричана златното момиче на Детско-юношески фолклорен ансамбъл "Граовче" в Перник, тъй като в колекцията си от отличия има над 50 златни медала от национални и международни фестивали и конкурси.

Историята й трогна мнозина и бяха организирани редица благотворителни кампании за набирането на средства за лечението й.

"Искам да благодаря на всеки един човек, който в момента е зад мен. Благодаря от сърце за търговете, всичките кутии из целия град и още хилядите благотворителни кампании и концерти, и турнири. Благодаря, че отделяте средства, време и любов!", добави прочувствено Страхилова. След като разказа историята си, талантливото момиче получи морална подкрепа от хиляди хора, което допълнително й дава увереност, че цялата битка ще завърши положително.

Сумата, която е необходима за лечението на Цвета, надхвърля 300 000 евро и е абсолютно непосилна за семейството й. Затова в тези моменти най-важна е подкрепата на хората с добри сърца.

Банковата сметка за набиране на средства за лечението е:

IBAN - BG48UBBS80021461559310 в еuro

- BG50UBBS80021018910250 в лева

- BG69UBBS80021115964810 в USD

- BIC: UBBSBGSF

Титуляр- Цвета Бойкова Страхилова

Ако искате да получите повече информация, можете да използвате телефона за връзка с бащата на 17-годишното момиче - Бойко Страхилов Бойчов - 0899 983 757.

След четиримесечно лечение и няколко курса на химиотерапия вече се налага спешна костномозъчна трансплантация в Германия, което е голямата надежда за лъчезарното момиче.

Стискаме палци!

Реклама
Реклама
Реклама