Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/9847617 www.bgdnes.bg

Българин режисира Кевин Спейси?

Ивайло Брусовски вписан като асистент-режисьр на световен проект 

Забравете за Мария Бакалова и оцапаните гащи, с които проби в Холивуд! Време е за българския Брус Уилис - Ивайло Брусовски!

Справка в интернет енциклопедията на киното показва изненада - наш сънародник на име Ивайло Брусовски е вписан като асистент-режисьор на високобюджетен проект, продуциран от гиганта "Нетфликс".

Реклама

Рожденото име на българина е Ивайло Димитров, но още като студент в НАТФИЗ през 90-те години решава да се прекръсти. Убеден в приликата си със звездата от "Умирай трудно", той си променя фамилията на Брусовски.

Именно неговото име фигурира в проекта "Гор", биографична драматизация на живота на легендарния американски писател Гор Видал, която трябваше да се появи преди 3 години. Премиерата на лентата бе отменена и до ден днешен събира прах в дълбоките чекмеджета, невидяла бял свят. Причината "Нетфликс" да загуби 39 милиона долара от показването й (както самата компания призна покрай отмяната) е в разразилия се скандал около Кевин Спейси.

Припомняме, че звездата от "Седем" и "Предай нататък" попадна под кръстосан огън от обвинения със задна дата. През 2017-а негов колега го обвини публично, че му е посегнал през 1986 г., когато е бил 14-годишен. Кевин Спейси се извини и призна, че тогава е бил пиян, а също призна и че е гей, но това не попречи още няколко актьори да отправят същите обвинения към него.

Мегахитът "Къща от карти" веднага бе спрян (по-късно героят му бе убит), Кевин Спейси бе изрязан от вече готов филм на Ридли Скот, който взе нечуваното решение сцените с Кевин да бъдат презаснети с друг актьор.

Сталинистката чистка спихна, когато се оказа, че повечето обвинения падат в съда, а през 2019-а самите прокурори се отказаха от едно от делата, защото свидетелят отказа да дава доказателства и информация.

До приключването на редакционния брой Ивайло Брусовски не бе открит за коментар.

Реклама
Реклама
Реклама