Реклама
https://www.bgdnes.bg/sport/article/9901384 www.bgdnes.bg

Четвъртият в света Ивайло Йорданов: Трудното е, докато Португалия се "отпуши"

"Кристиано Роналдо хубаво поставя рекорди и на това европейско първенство, но това не е достатъчно за победите на Португалия. Трудно за отбора е, докато се "отпуши". Това коментира Ивайло Йорданов, който дълги години игра и бе треньор в Португалия.

"Мореплавателите" срещат във втория си мач от група "F" тима на Германия, а мачът е днес от 19,00 ч. и ще се излъчва пряко по БНТ.

Реклама

В първите си срещи португалците победиха Унгария, а маншафтът загуби злощастно от Франция.

"Доста години бях в Португалия и съм фен на този отбор, искам да победи, но обективността изисква да прогнозирам много труден мач - коментира Йорданов, който десет сезона бе в "Спортинг". - Срещу унгарците се видя, а и от предишни мачове също, че Португалия изпитва затруднения да отбележи първия гол, после се развихря. Но отборът на Германия не е този на Унгария. Докато маджарите играха предимно защитно с идеята напред каквото стане, то на немците няма да им мине през ум дори подобно намерение."

Тимът, воден на последен шампионат от Йоахим Льов, изпитва затруднения именно в защита заради налагането на нова, по-агресивна схема, която за жалост още не е проработила още от контролите. "Германия има определени проблеми, но със сигурност Льов взима мерки да оправи нещата. За тях нещата на европейското могат да станат много зле след загубата от Франция, а при нов неуспех са заплашени дори да не прескочат групата. Това е достатъчно висок залог да направят и невъзможното. Така че ще видим друго, по-добро лице на този отбор", споделя очакванията си Йорданов.

Лоша новина в щаба на бундестима дойде от защитника Лукас Клостерман, който получи контузия и няма да бъде на разположение на селекционера Йоахим Льов за мача срещу Португалия в събота. 25-годишният краен бранител на РБ "Лайпциг" получи удар в бедрото на тренировка и ще премине допълнителни прегледи, за да се установи колко е сериозна травмата.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама