Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/9962313 www.bgdnes.bg

Репортер от "България Днес" - участник в инцидент с ранен полицай. Издателят ще вземе мерки по кодекса на труда

Журналист от вестник "България Днес" е участник в инцидент с ранени полицаи. Във вторник вечерта около 21.20 часа в 5-то РУ е получен сигнал, че на ул. "Раковски" на 11 ет. пред редакцията на вестник "Уикенд"е възникнал скандал между три лица и охраната на сградата. Пред пристигналите на мястото, един от охранителите заявява, че две лица са го били. Полицаите се качват на 11 ет. и пред редакцията на агенция "Лупа" ЕООД три неизвестни лица им нанасят удари. Двама полицаи са ранени. По случая са задържани трима души.
Юристи на Медийна група България заявиха, че проверяват детайлно случая и ще посъветват издателя на вестник "България Днес" при доказана вина на журналист от редакцията, да предприеме най-тежките мерки по кодекса на труда.
Главният редактор на вестника Николай Пенчев категорично заявява, че не отговарят на истината публикациите в сайтове, в който се твърди, че инцидентът е политически и е насочен срещу журналисти от опозиционни медии.
"Първоначалната информация, която имам и която проверяваме в момента е, че става дума за битов инцидент, който няма нищо общо с вестник "България днес". Каквито и да са причините, реакцията на колежката е недопустима не само за журналист, но и за всеки човек." - категоричен е Пенчев.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама