Реклама
https://www.bgdnes.bg/Podkastyt/article/16881005 www.bgdnes.bg

ПодкастЪТ на "България Днес": Боксьорът Тервел Пулев: Бащинството е най-ценната титла

Младите не трябва да са зависими от технологиите

Кой е той

Тервел Пулев е професионален боксьор, който се състезава в полутежка категория. Тево е трикратен европейски медалист и бронзов медалист от олимпийските игри в Лондон през 2012 г. Син на многократния шампион на България по бокс в тежка категория Венко Пулев и брат на Кубрат Пулев. В професионалната си кариера Тервел има 19 срещи, в които срещу името му стоят 18 победи, 14 от които е постигнал с нокаут. За читателите на "България Днес" боксьорът разкрива повече за предизвикателствата в кариерата му, за бащинството и актуалните събития около себе си.

- Г-н Пулев, наскоро имахте рожден ден и навършихте 41 г. Как го прекарахте?

Реклама

- Прекарах си го отлично с близките ми. Чувствам се повече от добре на тази възраст. Опитен, силен физически и ментално и дано си остане така и занапред.

- Наскоро сте получили роля във филма "Киберпрестъпност". Можете ли да разкажете повече за нея?

- За самата роля мога да кажа, че не е нещо кой знае какво и репликите ми са малко. Не са повече от две или три. Това все пак си е опит и допир до киното. Самото преживяване беше страхотно.

- Било ли ви е мечта да се занимавате с това или с нещо друго извън бокса?

- Каквото съм искал, съм го постигнал на този етап от живота. Това да завърша право ми бе сериозна амбиция извън спорта. Имам юридическа правоспособност, ако реша да се занимавам по-активно с това след края на спортната ми кариера. Бих могъл да работя като юрист, когато окача ръкавиците.

- Връщайки се към самото начало за вас, какви ви бяха първите стъпки в бокса?

- Баща ми Венко Пулев имаше голяма амбиция да направи мен и брат ми боксьори. Той ни запали по този спорт и ние се развихме с времето. Не случайно се казва, че апетитът идва с яденето. Когато с Кубрат започнахме да печелим мачове, като бяхме деца и участвахме на състезания, придобихме още повече апетит за бокс. Желаехме да се развием в тази насока и това е причината да сме хората, които ни познавате днес.

Реклама

- Вие в момента сте баща на трима синове и засега двама от тях се занимават със спорт. Колко важна за вас е ролята на баща?

- За мен бащинството е може би най-ценната титла. Нямам по-важна роля от това в момента. Големият ми син Калоян се занимава с футбол. Аспарух тренира волейбол и върви по стъпките на майка си засега. Самуил е още малък, но предстои да разберем към какво ще се насочи.

- Кое е било най-трудното предизвикателство в кариерата ви досега?

- Най-трудно ми е било да се доказвам на себе си и на околните. Например да се докажа пред българската федерация по бокс, за да представлявам националния отбор. Това са били трудните моменти, но когато човек завърти колелото и сам се увери в себе си, всичко става по-лесно.

- Кое можете да кажете, че ви е мечтаният мач в бокса?

- Мечтаният ми мач е за по-значима титла в професионалния бокс, в който да съм победител. Няма конкретен опонент, който да ме вълнува по-специално. Всички мачове, за които съм си мечтал, съм ги имал досега. Участвал съм на олимпиади, на световни и европейски първенства. Побеждавал съм и съм губил, но това е част от всеки спорт.

- Сега сме още към началото на тази година. Какво предстои за вас?

- Искам да продължавам да се развивам в спорта. Да направя някой по-голям и значителен мач. Много бих искал и нова титла. За да постигна това, е важно да няма контузии и да се подготвям на ниво. Към момента още нямам някой планиран мач като дата.

- Говореше се, че ако Кубрат се бие с Махмуд Чар за регулярната световна титла на WBA в София, вероятно и вие ще имате мач в същата вечер.

- Да, за Кубрат се водят реални преговори. Това, което публикуваха достоверните журналисти в бокса, са факти. Локацията на мача все пак ще бъде в Рияд, доколкото знам. Това е спецификата на нещата. Заради това не мога да кажа от сега, кога ще е следващият ми двубой. Вероятно щях да играя, ако събитието беше в София, но като се смени мястото, това оказва влияние на цялата организация.

- Какъв съвет бихте дали на младите спортисти?

- През последните години социалните мрежи са модерни и много от младите хора може би прекаляват. Докато шофирам, на пешеходните пътеки често виждам млади момчета и момичета как зяпат телефоните и дори не се оглеждат. Затова на младите спортисти им пожелавам да не са толкова зависими от телефоните. Да се фокусират върху това, което спортуват, и успехите ще дойдат с времето.

Чуйте цялото интервю с Тервел Пулев в подкаста на "България Днес" със Стилиян Воруков, където освен разговора ще чуете повече за тайните на баба Ванга от покойната Стефка Петревска, жената, която е познавала пророчицата лично.

Четете още

Тервел Пулев се хвали с роля в киното

Тервел Пулев се хвали с роля в киното

Тервел Пулев: Няма да е лек мач

Тервел Пулев: Няма да е лек мач

Реклама
Реклама
Реклама