Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/10024063 www.bgdnes.bg

Отец Иван: Умираме от глад!

Хранителните ни запаси свършиха, нямаме и пари, кахърен е добрият духовник 

Гладуване дни наред, никакви финансови средства и напълно изчерпани хранителни запаси.

Тежката сянка на мизерията е надвиснала над приюта на отец Иван в монтанското село Якимово. "Позакъсахме за пари. От юни насам, когато започна летният сезон, даренията много осезаемо намаляха. Хората мислят за море и почивка и не сме им приоритет. А когато погледна в склада, виждам, че хранителните продукти са изчерпани", разказа тревогите си пред "България Днес" дядо Иван.

Реклама

Духовникът сподели още, че са се натрупали над 10 000 лева задължения за електричество, тъй като има сметки към много къщи. "300 души живеем заедно, нормално е да има големи разходи, но досега успявахме да се справим. Но в един момент парите свършиха и положението стана много тежко", разкри трудната ситуация отчето.

Отец Иван призна, че се опитва да участва активно в поддържането на приюта, въпреки че вече не е първа младост. "Натрупаха ми се годинките. Не съм вече като едно време, когато бях млад и хвърчах. Краката много ме болят, придвижвам се единствено с патерица. Но няма да се предам и ще продължа да помагам на хора в беда", категоричен е дядо Иван, който през последните години на няколко пъти влиза в болница заради различни болежки. Но винаги успяваше да се пребори и да продължи по благородния си път.

От цялото си сърце той отправя молба към хората да помогнат на приюта с каквото могат, тъй като всяка филия хляб и всеки лев е изключително полезен в неприятната ситуация.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама