Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/10052720 www.bgdnes.bg

Финансовият министър влюбен в йога

Имат две големи деца, третото се ражда преди месец

Съпругата на Пламен Данаилов е запалена последователка на източното изкуство

Красива йога инструкторка е голямата любов на предложения за финансов министър Пламен Данаилов.

Реклама

Младоликата и със стегнато спортно тяло Яна е преминала 40-те години, но изглежда като тийнейджърка, тъй като е страстна почитателка на здравословното хранене и постоянните тренировки.

Пламен и Яна имат две големи деца - Дарина (19 г.) и Александър, но през юни т.г. изненадващо за близки и приятели на двамата им се ражда трето дете - Анна.

"Последните две години бяха истинско предизвикателство за мен! В личен план бях благословена с мъничката си дъщеричка, а в професионален навлязох дълбоко в дебрите на спецификата на хранене преди и по време на бременност. За никого не е тайна, че не съм на 20, макар да не ми личи! Отговорността да дариш живот след 40 г. е огромна и подготовката на тялото, успешното износване до голяма степен зависи от начина на хранене и живот на бъдещата майка", споделя Яна, която изглежда наистина зашеметяващо.

Съпругата на предложения от "Има такъв народ" финансов министър е магистър по човешка физиология, магистър по хранене и здравен мениджмънт, сертифициран нутриционист и преподавател по йога.

"Популяризиране на здравословния начин на живот и хранене сред обществото е моя лична житейска мисия. Имам редица медийни участия и съм организирала множество дискусии на тема здравословно хранене и личностно развитие, както и йога ретрийти (семинари извън града за лично усъвършенстване - б.а.) и спортни кампове по Българското Черноморие и в планината. В своята практика проповядвам тезата на Хипократ - "И нека храната бъде наше лекарство и лекарството наша храна". Дълбоко вярвам в сила на храната като средство да съхраним своето здраве, жизненост, тонус, енергия, да забавим процесите на стареене и да си гарантираме дълголетие и качество на живот. Моята лична мисия е да споделям именно своя опит и знания, за да помогна на хората около мен да бъдат пълноценни, осъзнати и щастливи", изповядва мисията си Данаилова.

Реклама

Яна не крие, че Пламен е голямата й любов и през всичките години той й е бил подкрепа. А те не са малко - наскоро двамата отпразнуват 20 години брак.

"Плами, благодаря ти, че избра мен за своя жена, дари ме с трите ни прелестни деца и все така ме обичаш от дълбините на своите сърце и душа!", изля чувствата си йога инструкторката навръх годишнината им.

Голямата им дъщеря Дарина е студент по право и с майка си изглеждат като връстнички.

"Работя в юридическа кантора като адвокатски сътрудник. Постижението, с което мога да се похваля, е, че съм свободна, будна и осъзната личност, уча и работя и следвам смело мечтите си! За да споделя своята активна гражданска позиция, дори гостувах в шоуто на Слави Трифонов", споделя младото момиче, което подкрепя политическия път на баща си. И е голям помощник на майка си в отглеждането на малката Анна.

"Дари е прекрасна млада дама, възпитана, отговорна, амбициозна, но най-вече добра по душа! С Алекс може би грешките са били по-малко! С него също много се гордея! И той е прекрасно, възпитано, отговорно и добро момче!", казва за децата си младоликата Яна.

Задружността на семейството личи и през миналата година, когато и четиримата ходят на антиправителствените протести в центъра на столицата.

"Като го слушам, а аз рядко го правя, все повече се обнадеждавам, че има надежда за България!", казва Яна за съпруга си, когото мнозина оценяват като отличен експерт. Завършил е УНСС със специалност "Финанси"; счетоводство и контрол. Над две десетилетия е бил на висши управленски длъжности в големи международни компании. Управител на консултантска фирма в сферата на финансовите услуги. От публичните му изяви като кандидат-депутат и след това става ясно, че е привърженик на еврото, но без да се бърза с въвеждането му. Въпросът е не дали, а кога, казва кандидатът за финансов министър по отношение на влизането на България в еврозоната. Относно бъдещи реформи Данаилов посочва, че една със сигурност е нужна, за да се привлекат повече инвестиции. А за целта била нужна и промяна в данъчното облагане, която да стимулира инвестициите. Поради това компании, които реинвестират в производствени активи, можело да не плащат данък печалба.

Семейството живее в столичния квартал "Младост", където имат апартамент, а голямата тераса йога инструкторката използва за провеждане на тренировките си. На шега Яна нарича квартала "прерия" заради много дупки и тесни тротоари, които силно й правят впечатление, когато излиза с бебешката количка на разходка.

Реклама