Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/10215621 www.bgdnes.bg

Проф. Игнат Игнатов: Водата лекува, говорете й!

Най-полезна е комбинацията от 70% изворна и 30% минерална вода

Кой е той

Игнат Игнатов е роден на 1 януари 1963 в гр. Тетевен, България. Завършва физика в Софийския университет "Св. Кл. Охридски". От същата година започва професионално да работи в областта на медицинската биофизика. От 1996 г. е създател, собственик и директор на Научноизследователски център по медицинска биофизика. Проф. Игнат Игнатов е почетен доктор в Европейска академия за естествени науки на Германия и от години се занимава и с ползата от водата.

Светената помага

Газираната понижава тонуса

Говорете й хубави неща, защото ги помни

- Д-р Игнатов, с какво се занимава вашият Научноизследователски център по биофизика?

Реклама

- С изследванията на водата, но и не само това. От 2010 г. с община Тетевен създадохме дни на планинската вода и лечебния туризъм. За науката все още е загадка как неживата материя се е преобразувала в жива. Но все по-често се налага мнението, че това се дължи на водата, чиито свойства все още се проучват. И аз с години съм се заел с тази задача, имам повече от 10 издадени книги у нас, в Германия и Русия. Автор съм и на десетки статии, като вниманието ми е приковано именно върху изследването на спектъра на водата и зараждането на живата материя. Създател съм и на методика за електричната аура на капки, хора, листа.

- Имате изследване, че животът се е зародил във водата, нали така?

- Да! Като цяло сякаш недооценяваме уникалните минерални и планински извори. Едните са ценни със съдържанието си на калций и натрий, полезни за нервната система. Другите са богати на желязо и затова имат антиоксидантен ефект. Ето защо задължителната дневна дажба за човек е по половин литър минерална и планинска вода, за да може да се усвоят всички елементи. Това е и оптималното количество. Има теории, които задължават да пием по 2-3 литра, но според мен това зависи от нуждите на организма, от физическото натоварване, климата. Ако някои се затрудняват да смесват пропорциите, то нека да редуват месец минерална, месец планинска или трапезна вода.

- Какво друго установихте за водата?

- Моето най-голямо постижение, което съм представил по света, е, че животът се е зародил не в морската, а в минералната вода. Набързо ще обясня - магмата, която я затопля, поддържа жизнените структури. Планинската вода е възникнала по-късно. Но и при двете има жизнена енергия - всяка свети със своя аура, която съм установил по метода на Кирлиан, това е снимане на биофизично поле. Най-добра за живота е тази вода, която взаимодейства с калция. Следва планинската, а после - чешмяната. Спектърът на първата показва, че молекулите й са с най-близък до живота състав. Най-богата е планинската вода от Девин, следвана от Хисар и Горна баня. Наблюдавал съм как за кратко време изчезва екзема с някои води от Огняново, а тези от Павел баня са полезни за гръбначния стълб.

- Много болести ли могат да се лекуват с пиене на енергийно заредена вода? Как става това?

- Много! Това е вода, която носи информация на клетките в организма. Това си има съвсем научно обяснение от гледна точка на квантовата физика, макар че в древността се е смятало за магия. Различните води имат свой химичен състав, което означава, че са и с различен биоспектър, със свой си енергиен заряд. Най-силен той е през пролетта, особено в планинската. За енергийната вода говори покойният японец Масаро Емото. Неговото голямо постижение е, че успява да покаже как положителната информация структурира красиви снежинки, а отрицателната - грозни. Т.е. водата помни физично или химично въздействие. Когато е подложена на различни въздействия, променя подреждането на молекулите си за определено време, сиреч запомня какво се е случило с нея - дали е стояла на слънце, или пък е била "облъчена" с живителна енергия. Според учените тя притежава ред уникални свойства, които й позволяват да съхранява и разпространява информация под влияние на външни физични или химични фактори. Изводът е, че веднъж заредена с информация, водата може и да я предава на човека, който я пие. Т.е. можете да й говорите и тя ще ви излекува.

- Вярно ли е, че най-полезна е размразената вода?

Реклама

- Има нещо подобно. Елементът деутерий, който е по-тежкият изотоп на водорода, се натрупва по клетъчните мембрани и води до стареене. Ако разчитате само на водопровода, деутерия ще изчистите, като сипете вода в съд и го поставите във фризера. Дръжте, докато отгоре се образува 1 см лед. Отстранете го и знайте, че водата вече не е вредна. Шведски учени са установили, че тя е благоприятна за болни от диабет. Освен това като сезони през пролетта е по-добре да се пие изворна вода. Тогава и нейният спектър е по-активен. Не е без значение и дали пием топла или студена вода. Знае се, че от ледената организмът губи енергия, докато я усвои. Затова оптималната температура е около двайсетина градуса. Всяка вода съхранявайте до плюс 10 градуса.

- Знам, че на малките деца, като се изплашат, им дават светена вода. Помага ли тя?

- Разбира се! Ако сте негативно настроен и пиете от вода, към която после ще посегнат и други, и тях ще ги завладее същото настроение. До това убеждение съм стигнал след повече от 2000 лабораторни проби. А полезните свойства на светената, или т. нар. сребърна вода се дължат на антибактерицидно действие на метала. Но вярвам и че думите, които се произнасят по време на осветяването, носят уникална информация и полза. Причината е в промяната на структурата на водата благодарение на среброто и молитвените слова. Те носят мисловна информация и може да се каже, че водата чува, чувства, мисли. Светената е абсолютно полезна за пиене.

- Как трябва да съхраняваме водата, така че да ни е максимално полезна?

- Не трябва да стои в геопатогенна зона, която излъчва негативна информация. Ако растенията виреят някъде добре, значи това е мястото на водата. Добрата дума, позитивното настроение също й оказват въздействие. Често това показват инструктори в курсове по йога. Поставят 3 чашки с ориз и с вода. На едната говориш хубави неща, на другата се караш, направо я мразиш, а на третата не обръщаш внимание. В първата оризът покълва, във втората - почернява, а в третата си остава същият. Обичаната вода е добре да я пием, да си мием лицето с нея, да си поливаме цветята. Не е за препоръчване да се пие вода, която стои в стая с много хора, защото всеки я облъчва с настроението си. Затова си носете шише от дома. Съхранявайте я в изолирано помещение - най-добре на балкона. Не позволявайте до водата да достигат електромагнитни излъчвания. Затова дръжте джиесема и компютъра далеч от нея. Смесвайте водите, за да не се натрупват токсини в организма. Съдът също не бива да е метален. Не са верни слуховете, че стояла няколко дни вода в пластмасово шише в кола или чанта, предизвиква рак на гърдата. Та нали всички експерименти се правят в пластмаса?! И друго - как да е вярно, като се знае, че този материал не се разгражда с десетки години? Да се разруши структурата му за седмици е просто нелепо! Ако в дома има напрежение, конфликти, това се натрупва и във водата, и това трябва да се знае.

- Газираната полезна ли е?

- Учените не са привърженици на газираната, защото понижава жизнения тонус. По-добре да изберете вид, наситен с кислород.

Реклама
Реклама
Реклама