Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/10433434 www.bgdnes.bg

"Ангелите на Кирил" сядат в парламента

Новите депутатки са млади и красиви 

Небие Кабак е най-малката (24 г.), която влиза в 47-ото Народно събрание 

Армия от млади и хубави депутатки ще красят 47-ото Народно събрание, което трябва да започне работа до няколко дни.

Голяма част от тях влизат от листата на "Продължаваме промяната" и неофициално в публичното пространство бяха наречени "Ангелите на Кирил" по името на съпредседателя Кирил Петков. Препратката е към популярния филм "Ангелите на Чарли", в който три красавици са елитни частни детективи, оборудвани по последната мода с уникални оръжия и автомобили, владеещи бойни изкуства и неотразими методи за дегизиране.

Реклама

Едно от красивите лица от партията е световната шампионка по биатъл (800 метра бягане и 800 метра плуване) и бивша национална състезателна Инна Иванова (в общата снимка е на третия ред, втората от дясно на ляво). Тя има 57 републикански медала в плуването, участие в много балкански и международни турнири (9 купи и 8 медала). А през 1999 г. в Монако става световен шампион по биатъл за девойки до 16 години. Сега е собственик на дружества в областта на хранително-вкусовата промишленост, текстилната индустрия и агробизнеса в България. Владее 4 езика. Определя себе си като комуникативен работохолик, който умее да работи в отбор и да владее хаоса.

Друга млада и успешна хубавица е Александра Милчева (на първия ред най вляво), която водеше листата на "Продължаваме промяната" в Търговище. Тя работи в сферата на управлението на кибер риска. Към тази специалност тя се насочва по време на магистърското си обучение в Харвард (2016-2018). Преди обучението си в САЩ Милчева завършва "Европеистика" в Софийския университет и "Политика, сигурност и интеграция" в "Юнивърсити колидж Лондон" в Англия.

В класацията по хубост е и тяхната съпартийка Елена Димитрушева (на втория ред, първа от ляво на дясно), която е млад юрист от Гоце Делчев.

Партия "Възраждане", която дебютира с депутати в родния парламент, също има своя принос в красотата. От тяхната листа влиза 26-годишната шампионка по шах Цвета Галунова. Тя е европейска шампионка за момичета и шампионка на България във всички възрастови групи, включително и за жени. Създател, ръководител и треньор в шахматния клуб "Асеневци".

Миналата година по време на локдауна Цвета Галунова заедно с други млади хора създадоха инициативата "Обединени с надежда". За да издържа шахматния си клуб, младата жена продава зеленчуци на пазара във Велико Търново.

Небие Кабак е само на 24 години, но стана единственият депутат на ДПС от Пазарджишко. Причината е отказът на водача на листата Йордан Цонев да влезе в парламента от тази област. След него се отказват вторият и третият в листата и така красавицата се оказва народен представител. Кабак е служителка на Община Сърница с ресор проекти с национално и европейско финансиране. Завършила е УНСС с магистърска степен, а сега продължава в същото висше училище с докторантура. Тя еднолично оглавява класацията за най-млада депутатка в 47-ото Народно събрание. От мъжете най-млад е 23-годишният студент от "Продължаваме промяната" Милко Пенев.

ГЕРБ са отсрамени от Дани Каназирева, която има опит в политическия живот у нас. Въпреки своите 42 години блондинката изглежда зашеметяващо. Адвокатката е омъжена и има едно дете, а присъствието й в парламентарната зала със сигурност ще се забелязва.

Реклама
Реклама
Реклама