Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/10531603 www.bgdnes.bg

Проф. Лъчезар Филипов приживе: Ванга знаеше, че има извънземни

Ученият прогнозира, че ще установим контакт с други цивилизации през 2023 година 

"Знаете ли, с Ванга имах щастието да се срещна и това го казвам за първи път. Отидох, защото ми беше открадната кола, да разбера кой го е направил. Тя подхвана темата за извънземните и много говорихме за това. Тя знаеше, че има извънземен разум. И с други хора съм обсъждал тази тема - познавам космонавти и учени, които открито споделят преживявания и наблюдения, свързани с извънземните явления, но тук реакцията на някои "колеги" е първобитна."

Реклама

Това заяви преди четири години пред "България Днес" проф. Лъчезар Филипов, който посвети живота си на изследването на извънземните цивилизации и тяхното присъствие на планетата ни. Ученият почина преди два дни, но посланията му и десетките му разговори пред нашия вестник остават в историята.

През лятото на тази година наш журналист разговаря с него по повод неидентифицирани обекти, които бяха заснети да кръжат над Витоша край столицата. Тогава астрофизикът изрази съжаление, че хората в България се притесняват да говорят за случаи с извънземни. "Става така, че тези, които видят НЛО, биват анатемосани веднага и се създава страх от споделяне. Хората предпочитат да си мълчат или да пазят доказателства в личните си архиви. Случвало ми се е да споделят истории, които са били държани в тайна в продължение на много време", заяви Филипов.

По негови думи напоследък много обърквания се получават заради дроновете. Такъв проблем преди години са създавали пусканите по тъмно китайски фенери. "Но трябва да знаем, че част от случаите, когато някой вижда НЛО, са реални. В САЩ установиха, че от 78 хиляди засечени обекта за 148 е доказано, че нямат произход от Земята. Да, бройката е малка, но все пак говорим за реални случаи. Затова хората трябва да правят снимки и да бъдат анализирани, за да стигаме до истината. И да бъдат внимателни в сумрака, защото тогава могат да се създадат най-много заблуждения", каза още Филипов.

Наскоро той даде позиция и за Метавселената на Зукърбърг, която използва интернет мрежите. И я определи като една от най-големите бели на нашата цивилизация.

"Технологично това може много да ни радва, но направо ще ни унищожи! Този начин на общуване с виртуални образи ще премахне нормалния разговор между хората и ще доведе до края на живота на планетата ни"!, предупреди проф. Филипов. Ученият бе категоричен, че навлизането на подобни проекти като този на Зукърбърг са заплаха за човечеството, защото унищожавайки реалния контакт между хората, ще доведат до редица проблеми, свързани с физическото и психическото оцеляване на човечеството. Според проф. Филипов проблемът е изключително сериозен и е дори по-опасен от климатичните промени.

Реклама

Той имаше и по-различен поглед за пандемията, която властва над живота ни вече близо две години.

"Извънземният разум ще ни спаси от COVID-19, убеден съм в това. Не за първи път го прави. Ето ви примери - Челябинския метеорит, който щеше да унищожи голяма част от Земята, кой го разби в последния момент? Кой разби и ракетата на Илън Мъск, която трябваше да изстреля един букет горе спътничета, които могат да направят огромни бели? Кой спря навремето "Аполо 13" да не взриви атомната бомба върху Луната? И не на последно място - планетата щеше да бъде унищожена през 2012 г., но те - извънземните, все пак ни спасиха. Има и доказателства с факти!", бяха думите на астрофизика.

От 1982 г. той работи в Института по космически изследвания. За приноса си към космическата наука получава наградата "Циолковски" на Руската академия на науките заедно с Карл Сейгън. От 1990 година насам Филипов е последният жив академик на Международната астронавтическа федерация. Работил е с Кардашов и Зелдович, все имена на хора, които първи заговарят за извънземен разум.

Отново пред "България Днес" Филипов направи прогнозата, че извънземните ще дойдат на Земята през 2023 година.

"До 2033 г. ще има реален контакт, но по всяка вероятност той ще стане по-рано, някъде около 2023 г. Вече има натрупани доста големи неофициални данни и наблюдения. Усеща се и някакво активизиране във военните и научните среди по този въпрос, което предпоставя някаква развръзка. Всъщност проблемът, както казват американските експерти, вече не е в отричането, а в това как да се оправдаят властите, че до момента са отричали", заяви приживе ученият.

Реклама
Реклама
Реклама