Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/10746881 www.bgdnes.bg

Бясна гонка из Търновско завърши с побой

Рейсъри си спретнаха улично състезание, ступаният бил пиян на кирка

Двама рейсъри си спретнаха среднощна гонка из Великотърновско, единият се ядоса и преби опонента си. Екшънът вдигна на крак местните ченгета в късните часове на сряда.

На 26-и този месец около 22 часа русенски младеж и великотърновски джигит се озовават сами на светофар в мрака. В този момент си дават сигнал да се състезават, започват да форсират колите и чакат да светне зелено. Джигитите се намират на улица до великотърновското село Къпиново.

Реклама

Гонката стартира, преминава през с. Къпиново и финишира в областния град.
По време на състезанието рейсърите превключват с фарове от къси на дълги светлини, управляват мощните зверове по средата на пътното платно и безпричинно навлизат в лентата за насрещно движение.

Когато стигат до ул. "Христо Ботев" в областния град, едната кола спира рязко на платното за движение. Изостаналият опонент полудява и изскача от автомобила си със закани. Започва да сипе обиди и ругатни към 19-годишния водач на русенския фолксваген. Отива до колата му и се опитва да го изкара. Младежът не се дава лесно и изпердашва със зверска тупаница агресивния джигит в лицето. Той пада на земята и се озовава с разцепена вежда.

Свидетели викат ченгетата и Бърза помощ. Медиците откарват пострадалия за няколко шева в близка болница. Когато го закърпват, ченгетата му правят тест с дрегер и установяват, че се е състезавал с 2,27 промила в кръвта. Освобождават го за домашно лечение с акт.В това време русенският джигит е разпитван от униформените на мястото. Щракват му белезниците за гаменската проява и на другия ден осъмва с обвинения за дребно хулиганство. Разследването по досъдебното производство продължава.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама