Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/10895878 www.bgdnes.bg

Семейството на нелепо убитата Галина Хътчинс съди Алек Болдуин

Семейството на оператора Галина Хътчинс, застреляна от Алек Болдуин на снимачната площадка на филма "Rust" съди американския актьор, като претендира за "значително" обезщетение за нелепата ѝ смърт, предаде Dariknews.bg.

Болдуин е държал пистолет "Колт" по време на репетиция за уестърна в Ню Мексико през октомври, когато изстрелва боен патрон и убива Хътчинс.

Реклама

На пресконференция адвокатът Брайън Паниш твърди, че "безразсъдното поведение и мерките за намаляване на разходите" от страна на Болдуин и другите продуценти на филма са довели до смъртта на Хътчинс.

Адвокатът, представляващ съпруга на Хътчинс Матю и сина ѝ Андрюс, представи и списък с "поне 15 индустриални стандарта", които според него продуцентите са пренебрегнали на снимачната площадка.

Сред тях са неизползването на реквизитен пистолет вместо истинско оръжие, липсата на лица, квалифицирани да боравят с оръжие на снимачната площадка по време на снимките, и липсата на защитно оборудване за екипа.

Паниш също така твърди, че Болдуин е "отказал обучение” за употребата на оръжие. Той представи 3D анимирана реконструкция на стрелбата.
Искът е подаден в Ню Мексико, където е станал инцидентът.

Запитан за размера на обезщетението, което семейството ще търси, Паниш каза: "Смятаме, че то ще бъде значително."

Съдебният иск на семейството е последният от множеството граждански производства във връзка с фаталната стрелба.

Реклама
Реклама
Реклама