Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/11131719 www.bgdnes.bg

Най-умната жена в света Даниела Симидчиева: Само чудо ще вразуми Путин!

Повече майки, отгледали деца, трябва да бъдат световни лидери, казва рекордьорката с най-висок IQ на планетата

"Само чудо би вразумило Путин и всички останали агресори в целия свят, заради които стигнахме дотук. Разумът трябва да бъде навсякъде с нас, особено когато агресията ни замъглява съзнанието. Свидетели сме какво се случва в световен мащаб. Мозъкът е единственият ни шанс да станем по-добри и човечеството да оцелее."

Реклама

Това сподели пред "България Днес" най-умният човек в света Даниела Симидчиева. През 2005 г. нашата гордост е призната за жената с най-висок IQ на планетата - 192 точки. Даниела Симидчиева е председател на "Менса България", пълноправен член на "Менса Интернешънъл" - световната организация на хора с висок коефициент на интелигентност.

Завършила е три висши образования - по икономика в УНСС, по социология и инженерство в Югозападен университет "Неофит Рилски" и европейски социологически магистърски курс в Лунд, Швеция.

Утре Даниела ще отбележи световния ден на мозъка. Случайно или не, у нас международният празник не се чества мащабно.

"Не си уважаваме достатъчно мозъците явно, затова не е толкова разпространен този ден сред нас. Животът ни става много агресивен. Всекидневните агресии да ескалират във война беше очаквано. Човечеството върви в много грешна посока", казва още Симидчиева, която е горда майка на три дъщери и баба на шест внучета.

"Много ми се иска политиците да са създали живот така, както жената го създава - носиш го 9 месеца, кърмиш, правиш го човек. Тогава не биха посегнали с лека ръка на човешкия живот. Затова нека има повече жени майки в политиката. Сега едни по-възрастни мъже започват войни, а млади момчета биват убивани и почернят своите семейства", допълва жената, която е директор на програма "Професионално обучение" при Българската стопанска камара от 2010 година.

Реклама

Виновниците за ситуацията в света са много повече от Путин, категорична е Даниела. "Само чудо би ги вразумило. Лудостта е масова и всеобхватна. С действията на Путин тя просто ескалира във война", добави най-умната жена в света и споделя, че кръвопролитията няма да повлияят като пречистваща и вразумяваща сила, а хората не биха се обърнали масово към духовното и нематериалното.

"Човешките животи не струват нищо за политици и милиардери. Превърнахме се в незначителни прашинки. Не виждам изход, чувствам се безпомощна в този объркан свят. Разчитам на чудо от висши сили. Страшно става. Изведнъж пандемията от коронавирус сякаш изчезна с началото на войната. С ужас чакам следващото, което ще ни връхлети. Да му мислят майките, мъката е за тях", добавя Симидчиева.

Жената с най-високо IQ не губи кураж.

"Искам да поживея повече и да се радвам на внучетата, гледайки ги как порастват. Дано да следват хубави времена", пожелава си Даниела.

Снимки:

Реклама
Реклама
Реклама