Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/11136110 www.bgdnes.bg

Надежда Нейнски очаква икономически банкрут в Русия

Едва когато Руската федерация рухне вътрешно, може да има дипломатическа развръзка на конфликта, коментира бившият външен министър

"Русия я очаква нещо като голямата депресия от наложените санкции, ще има икономически банкрут, все още се изплащат заплати и пенсии, но нещата се развиват главоломно. Очаквам през следващите седмици промяна в картината в Русия, което ще се отрази на военните действия. Но докато това не се случи, няма да има дипломатическа развръзка. В момента и двете страни са загубили толкова много, че сега не може да се постигне примирие." Това каза бившият външен министър Надежда Нейнски пред Нова нюз.

Реклама

"Очакваме положителна развръзка от поредните преговори, но това, което виждаме през нощта, показва, че войната продължава с пълна сила. Путин иска да унищожи Украйна като самостоятелна държава. Но украинците изненадаха руските войски със своята съпротива и им провалиха първоначалните планове", смята Нейнски

Според нея затваряне небето над Украйна и доставката на полски изтребители по същество означава, че НАТО ще влезе във война с Русия.

Относно доставката на установки за ПВО бившият външен министър смята, че могат да имат добър ефект.

"Путин не обяви реално война, защото юридически това означава да се спазват определени правила, а сега се убиват журналисти, майки с деца, руските сили разрушават цивилни обекти", каза още тя.

"Потресена съм от случващото се в България, нормално е да сме солидарни, но става дума за защитата и суверенитета на България, което може да стане само чрез НАТО. На КСНС се взе решение България сама да защитава небето си, което или е некомпетентност или е умишлено", заяви Навежда Нейнски.

"У нас има хора, които защитават позиции, които са извън човешкия разум", смята тя.

Реклама