Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/11158733 www.bgdnes.bg

Подаряват породист кон на внука на царя

Топ ездачката Йонка Максимова става лична треньорка по езда на Калина

Топ ездачката Йонка Максимова е личната треньорка на дъщерята на Симеон Сакскобургготски - княгиня Калина, научи "България Днес". Собственичката на конна база край Нова Загора е приятелка и довереничка на царската щерка, а нейният син общува с внука на Симеон - Симеон Хасан, който скоро навърши 15 години. За следващия му рожден ден шампионката и съпругът й подготвят много специален подарък за сина на Калина и Китин Муньос - породист кон. Двамата щели да го транспортират до София с панделка на врата, обеща Максимова. Закъснели с дара за ЧРД-то на Симеон Хасан, защото родителите му в момента живеели под наем в София и търсели да си купят подходяща за техния ранг къща.

"Връзката ни с Калина е чрез нейния баща. Преди около 15 години бях поканена на събитие в дома на предишния испански посланик у нас. Към края на събитието тръгнах да се сбогувам с посланика, който в този момент разговаряше със Симеон Сакскобургготски. И всъщност той ме запозна с Негово Величество. Представи ме като национална състезателка по конен спорт и царят изяви желание да му изпратя брошурка на моята конна база и контакти. Имах рекламни материали в себе си и му ги дадох. След около две седмици ми се обади от канцеларията на царя неговият пиар Галя Дичева и ми каза, че Негово Величество иска лична среща с мен в двореца "Врана". Когато отидох, царят ми обясни, че причината за тази среща е интересът на дъщеря му Калина към конете и конния спорт. Не след дълго Калина и Китин ме посетиха в конната база", разказа за вестника националната състезателка. След това интерес към ездата проявил и внукът на царя. Симеон Хасан се запалил по спорта и затова родителите му решили да му подарят негово расово животно.

ВИП жокейката на България е лична треньорка и на бившия премиер Бойко Борисов, довери тя. "Много пъти сме го качвали на коня, обяснявали сме му основните правила в ездата", каза още Максимова.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама