Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/11233852 www.bgdnes.bg

Иво Инджев: Руснаците са жертва на тв пропагандата на Путин, той също

"Хората харесват Путин, защото се поддават на неговата пропаганда. Знаете ли, че 70% от руснаците нямат задгранични паспорти, а 30% от тях не са напускали никога пределите на Русия. Те не познават света, те са жертви на телевизора и са жертва на неговата пропаганда". Това коментира в ефира на Би Ти Ви популярният журналист Иво Инджев.

"Путин също вярва на собствената си пропаганда и смята, че украинци няма, че може да им изпрати миротворци с танкове. Сега виждаме ужасния резултат. По-лошото е, че у нас това нещо има отзвук. Българите, които вярват, че украинците са нацисти, не са опасни. Те са ясни за онези хора, които имат малко разум в главата. По-опасни са тези, които говорят за неутралитет, за другата гледна точка - на убийците. Те са по-опасни, защото ерозират България отвътре и ни представят зле на картата на света, един ден ще се срамуват пред внуците си за позицията, която са заели, особено, ако са държавници", посочи той.

Реклама

"Предлагам на президента Румен Радев да напусне тази фалшива теза, че България ще бъде въвлечена във война, ако помогне на Украйна. Ние нямаме големи възможности да помогнем на Украйна с оръжие, но дори и това, което имаме, е животоспасяващо за тази страна. България е най-големият производител в света на муниции от съветски тип, с каквито са въоръжени украинците. Затова е важно сега да им помогнем. А е важно и като позиция. Ако Нинова има причина да слага червени линии, защото се страхува, че ще загуби путинофилския вот, то президентът няма от какво да се страхува", посочи той.

"Путинофилите у нас това са хора, които са загубили способност да разсъждават със собствените си глави. Те търсят виновник за личните си несгоди - Запада и виждат в Путин някаква твърда ръка. Това е резултат от дългогодишна медийна обработка", допълни той.

"Войната на Русия е резултат на голяма измама, която беше подготвяна дълго време. Русия измами целия свят. До последно говориха, че няма да нападнат Украйна, но го направиха, независимо, че нямаше никаква логика да направят подобно нещо. Както и да завърши тази война, успех за Русия няма. Целта е манията на Путин да присъедини Украйна към нещо, което прилича на възстановяване на Съветския съюз, но под друго име. И затова написах книга, която скоро ще излезе тези дни, за да се види каква е приемствеността в руските измами през вековете", коментира той.

"През 19 век идват да водят руско-турската война под предлог, че ни освобождават, а всъщност искат да ни приобщят към империята, като дори не говорят за българи, а за православни и славяни. Точно както в днешно време не признават съществуването на украинците. Вместо това говорят за един народ. Един народ, част от който нападат с ракети. Така че има приемственост, има прилика между тогава и сега.

Тезата за украинските нацисти е същото, което Русия говореше през 19 век, че идват да освобождават България. Кой носи свобода на България - крепостните селяни, които са облечени в руски мундири!? Иван Вазов, бившия русофил, пише и казва на руснаците първо да освободят себе си, после да идват и нас да освобождават", добави той.

"Същото е и в Украйна. Носели свобода и мир. Толкова е нахално да казват, че носят свобода и изпращат миротворци с танкове и самолети и в особено големи количества да носят свобода на хора, които са по-свободни, отколкото руснаците. Това е доказано от изборите, които се провеждат в Украйна. В Украйна хората могат да сменят властта за разлика от Русия и Москва.

Тези, които одобряват Путин в момента, ще приемат всяка негова теза. Каквото им поднесат, това кльопат", коментира той.

Реклама
Реклама
Реклама