Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/11268989 www.bgdnes.bg

Най-скъпите коли на БГ богаташите

Возила за милиони по родните пътища 

"Бугати" и "Ламборгини" любими на тузарите ни 

"Ламборгини" за 7 милиона лева е претендент за най-скъпата кола в България.

Луксозното возило се появи на снимка в социалните мрежи, на която се вижда как е качено върху автовоз със софийска регистрация.

От модела "Ламборгини Сина" се произвеждат в ограничен тираж от едва 63 бройки от две години, като една от тях вече е притежание на богат българин.

Реклама

Това е най-мощният автомобил в историята на марката. 6,5-литровият V12 двигател е с 819 коня, добавени и от малкия електромотор, вграден в автомобила. От място до 100 км/ч тузарската кола дърпа за 2,8 секунди. Максималната скорост е 350 км/ч.

По непотвърдена информация милионното "Ламборгини" е собственост на бизнесмена Ваньо Алексиев.

Доскоро той шофираше най-скъпата досега кола в България - "Бугати Широн" за 5 милиона лева, но през миналата година я обяви за продан и й постави цена от 3 милиона евро.

Транспортният бос шофираше сам баровския автомобил, следван плътно от цял джип охранители със затъмнени стъкла. Пред две години "България Днес" видя и засне в движение бугатито на Алексиев и неговия кортеж, който неотлъчно следва всеки завой и действие на шефа. Автомобилът ускорява от 0 до 100 км/ч за по-малко от 3 секунди.

Уникална кола кара и Румен Гайтански. Известният с прякора Вълка бивш боклукчийски бос понякога се появява със супер скъпо возило в центъра на София. Автомобилът не е нова придобивка в автопарка на Гайтански, но той много рядко го кара в България. Прословутият "Бугати Вейрон", струващ близко 2 млн. евро, е поръчан още през 2006 година директно от завода.

Реклама

"Бугати Вейрон" разполага с невиждани екстри, смята се за най-бързата кола в света, а за компанията производител това е лимитиран модел, произведени са само 400 бройки. Интересна подробност е, че таза кола се смята за най-ценното бижу сред автомобилите и дори султанът на Бруней не притежава точно този модел.

Именно заради своята уникалност Гайтански дълго кри колата си и дори най-близките му приятели в България не са я виждали. За да не привлича погледите към себе си, бизнесменът не си позволява да я паркира на публични места. Впоследствие я обяви за продан, като към днешната дата съдбата й е неясна.

Впоследствие Гайтански подкара великолепен "Ролс-Ройс". Джипът "Кулинан" е кръстен на най-големия диамант в света. Кросоувърът не отстъпва по характеристики на 3106-каратовия скъпоценен камък, открит в началото на миналия век, чиято днешна стойност се приравнява на 94 тона злато. Гайтански се появи с придобивката си на бизнес среща в столичен хотел, видя "България Днес" преди две години. Бизнесменът шофираше лично луксозния автомобил.

Преди шест години Камен Балбузанов-Куката беше видян да кара супер мощното "Ламборгини" модел "Авентадор", за което можеха да му завидят дори най-заклетите ценители на автомобили сред родните богаташи. Проверка на вестника установи тогава, че конкретният модел може да достигне до цена от 850 000 лв. в зависимост от екстрите, с които разполага.

В луксозен майбах се вози Светлана Гущерова. Моделката показа класа, като сама подкара тузарското возило, което заедно с екстрите като нищо може да стигне и половин милион.

Реклама
Реклама
Реклама