Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/11321475 www.bgdnes.bg

Лейди България Интернешънъл 2022 Мария Бойчева: Огромни глоби за спекулантите!

В малките градове положението е трагично и там всичко много поскъпна

КОЯ Е ТЯ

Мария Бойчева грабна титлата "Лейди България Интернешънъл 2022" преди броени дни. Бляскавата церемония се състоя за 15-а поредна година и отново събра на едно място едни от най-красивите жени в България. Идеята на конкурса е насочена към онези млади дами, които са амбициозни и интелигентни и се стремят да развиват както себе си, така и обществото.

Мария Бойчева е позната най-вече от поредицата "40 седмици - Пътят на едно дете". Това е първата дигитална поредица на Би Ти Ви и организацията ДНК - Движение за национална кауза, посветена на родителството. Мария е една от най-популярните български майки. Тя е родом от Благоевград и се занимава със собствен бизнес, като същевременно застава и зад редица общественозначими каузи. Има своя линия чай.

Реклама

Мария подкрепя множество обществени каузи. Усилията й са насочени основно към подкрепата на деца в неравностойно положение.

- Мария, честита награда! Как я приехте?

- Занимавам се много активно с мода и имам различни титли от детските ми години. Реших да се явя на конкурса и да си припомня хубавите емоции. Да направя нещо за мен. Бях без очаквания и много приятно изненадана от спечелването на титлата.

- Какви отличия имате като по-малка?

- Бях Мис Лято и рекламно лице на известен хипермаркет. Снимала съм се в множество телевизионни реклами. Тогава нямаше социални мрежи. Сега е много по-различно.

- Разкажете за себе си.

- Изключително емоционален човек съм, суетна в рамките на нормалното като всяка уважаваща себе си жена. Смятам се за добър човек, докато не ме предадат обаче. Не мога да прощавам и съм доста крайна в конкретни ситуации. В света всеки може да прави каквото иска, без значение какъв си, стига да не навлизаш в моето лично пространство и да не застрашаваш мен или моето семейство. Тогава показвам друга черта от характера ми, която малцина познават. Какво още? Много обичам животните. Цял живот спортувам. Бях собственик на спортна зала, но ми дойде в повече работата и оттогава имам своя марка чай за детокс и отслабване. Сама си правя всичко.

- Защо точно чай?

Реклама

- Бях треньор по каланетика и канго джъмпс. Използвала съм почти всички продукти за детоксикация, но не намирах продукт, който да удовлетвори желанията и съотношението цена-качество да е добре балансирано. Исках продукт, който да има само позитиви. Участвам и в много благотворителни инициативи.

- Какви са те?

- Помагам на български домове за сираци и знам колко е тежко. Към УНИЦЕФ дарявам всеки месец пари. Всяка зима правя коледни подаръци. За последно дарих зимни обувки на глухонеми дечица. Включих 6-годишния ми син ми в опаковането, за да го науча, че има малчугани, които няма какво да обуят и да ядат. На 23 април участвам в благотворително събитие пред НДК. Дечица от социални домове ще бъдат докарани, за да се срещнат и докоснат до известни личности. Да се почувстват значими и по-живи. Ще дойде и синът ми, искам да го науча на толерантност и съпричастност.

- Откъде идва желанието да помагате?

- Бях много малка и виждах как майка ми помага на други хора. Един път даде храна на сурвакарчета и ги видях после как се замерват с нея пред блока. Стана ми много неприятно. Оттогава винаги съм помагала, подарявала съм и дрехите си. На просяци съм носила храна. И още много неща.

- Следите ли войната в Украйна?

- Разбира се! Не мога да повярвам, че в XXI век това може да се случи, и то на фона на COVID пандемията. Тъкмо бях решила, че идва момент на успокоение и връщане на нормалния живот. Избягвам да имам крайно мнение. Не толерирам поведението на Путин.

- Как се справяте с инфлацията и постоянно растящите цени на продукти, суровини и услуги?

- Над 1000 лв. плащам за частна детска градина на сина ми. Усещам много повишаването на цените, но не се презапасявам с продукти. Наложи се и аз да увелича цените. Много се отрази това поскъпване върху работата ми и начина на живот.

Виждам как в малките градове и села животът става все по-труден. Олиото е по-скъпо и там, не само в София. Всичко това създава конфликт в населението. Видяхме как се бият хората за евтино олио. Но напрежението е излишно. Необходимо е законова рамка за спекулантите. Оттам тръгват много проблеми. Солидни глоби трябва да има. Петцифрени суми, които да са стряскащи.

Снимки:

Мария Бойчева с лентата на Лейди България Интернешънъл

Короната отива на красавицата

Реклама
Реклама
Реклама