Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/11347692 www.bgdnes.bg

Масова стрелба с най-малко 5 жертви в метрото на Ню Йорк

Най-малко петима души са загинали при откриване на масова стрелба в метрото на Бруклин по време на сутрешния час пик.

За момента се съобщава за 13 ранени. Нападението е било извършено в станция на метрото в района Бруклин.

Реклама

"В 8,27 ч. полицията е получила сигнал за оказване на спешно съдействие от човек, който е бил прострелян в метрото в Бруклин", потвърди говорител на нюйоркската полицейска служба, предаде БТА.

Тя призовава хората да избягват зоната, предаде Франс прес.

Новината бе потвърдена и от службата за противопожарна охрана, допълва Асошиейтед прес. Пожарникарите са реагирали на сигнали за дим на метростанцията на 36-а улица в Сънсет парк в Бруклин и са намерели много простреляни хора там, заяви говорител на противопожарната служба.

Снимка от сцената на местопрестъплението показва окървавени пътници, лежащи на пода на метростанцията. Повече подробности не се съобщават засега, предаде Асошиейтед прес.

Според много правоприлагащи източници, запознати с хода на разследването, по предварителни информации заподозрян за атаката е избягал от местопрестъплението, носещ газова маска и с дрехи на строителен работник, предаде Асошиейтед прес.

На мястото не са били открити активни взривни устройства, съобщи Си Ен Ен, като се позова на полицията в Ню Йорк. Но според говорител на пожарната са били намерени незадействани взривни устройства.

 

Реклама
Реклама
Реклама