Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/11396114 www.bgdnes.bg

Ученичката Стеляна е най-добра в мазилките

Състезание за млади майстори в Русе 

Младежи от цялата страна правиха конструкции от гипсокартон, фугираха плочки и боядисваха 

Единадесетокласничката Стеляна е най-добрият млад майстор в дисциплината "Мазилки, шпакловки и бояджийски работи".

Реклама

Възпитаничката на Сливенска професионална гимназия по строителство и геодезия "Арх. Георги Козаров" е една от големите победителки в състезанието "Най-добър млад майстор", което се проведе в Русе. Училището е единственото, което има представители с медали в три категории.

Младежи от професионални гимназии в страната се надпреварваха в няколко направления - "Сухо строителство" за създаването на конструкция от гипсокартон, "Мазилки, шпакловки и бояджийски работи", където участниците можеха сами да създадат цветовете, с които искат да работят, "Облицовки и настилки" - там комисията следеше строго за фугирането на плочки, спазването на хоризонталите и вертикалите на поставянето им, "Зидария", за която състезателите работеха два часа, и "Геодезия".

Стеляна успява да впечатли журито с изключително красивите си творби, както и с модерно мислене. Призовата тройка в тази надпревара се допълва от още две момичета - Анелия Петрова от училище "Цар Иван Асен II" в Хасково и Моника Димитрова от гимназия "Пеньо Пенев" в Русе.

Абитуриентите от Професионална гимназия по техника и строителство "Арх. Йордан Миланов" в Перник Християн Райнов и Денислав Георгиев не оставят шанс на конкуренцията в битката с гипсокартона. Техният съученик - Алекс Илиев от 11 "б" клас, грабва бронзовото отличие в дисциплината "Облицовки и настилки".

Фурор правят и ученици от гимназия по строителство и архитектура, графика и дизайн "Кольо Фичето" в Ямбол. "В дисциплината "Облицовки и настилки" Димитър Георгиев от 12 "а" клас е втори, като е бил напълно равностоен на първия. Второто място е също изключително престижно и говори красноречиво за уменията на бъдещия строителен техник. Историческо класиране записаха Петър Митев и Максим Тенев от 11 "а" клас в дисциплината "Зидарии". Трябва да се отбележи, че в историята на престижното състезание не е имало досега наш отбор, класиран за финалите. Сега още с дебютното си участие Петър и Максим се представиха на ниво и взеха среброто", похвалиха се от учебното заведение в Ямбол.

В други ученически състезания у нас се избират най-добри млади автомонтьори, готвачи, фризьори и други.

Реклама
Реклама
Реклама