Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/11502391 www.bgdnes.bg

Агнето Пенчо не се страхува от Гергьовден

Точно преди година се спаси от ножа, сега се радва на славата си на герой 

Агнето Пенчо не се страхува от Гергьовден и ще посрещне празника без тревога за живота си.

Точно преди година тревопасното се превърна в герой, след като избяга от ножа и сигурната кончина. Агнето тръгва да тича по булевард в Русе и стига до сградата на общината, където упорито се опитва да влезе. Впоследствие Пенчо бе спасен и временно настанен в приюта за бездомни кучета в Русе, но там не може да остане задълго. Така се стига до осиновяването му.

"Година по-късно Пенчо е много добре, качил е килограми и вече е едно младо овне. Винаги посреща гостите, които го посещават, и много обича две неща - да го милват и да слуша историята за своето спасяване. Сред любимите му занимания е да развързва връзките на хората, които идват да го видят", разказаха пред "България Днес" от фермата "Приятели на четири крака" във великотърновското село Хотница, където от месеци свободолюбивото агне живее. Пенчо също така много се радва, когато децата се снимат с него, и се чувства като истинска звезда.

"Агнето се превърна в герой и ни даде пример на нас, хората, какво е самообладание и борба за живот. Вместо да се скрие на тъмно или в някой храст, Пенчо тръгва да тича по булеварда, за да привлече внимание. Показа ни, че ако сме смели и провокираме шанса си, ще спечелим. Едно животинче ни даде пример за силата на вярата. За едно агне няма по-безнадеждна ситуация от Гергьовден, но Пенчо не се отказа. Затова и сега вече ще посреща празника спокойно и ще се радва на живота", споделят още неговите стопани.

Реклама
Реклама
Реклама