Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/11669294 www.bgdnes.bg

Статуята на Астор до приятеля му Тодор Колев

Магът ще прави фокус и на паметника си 

И статуята, която ще увековечи световноизвестния илюзионист Астор в родния му град Шумен, ще прави фокус. А до него като зрител във вечността ще бъде приятелят му - незабравимият актьор и певец Тодор Колев.

"Идеята ни е Астор да бъде изобразен как прави фокус, тъй като всяко бъдещо поколение трябва да научи за този велик човек и магията, която внасяше в живота ни", разкри пред "България Днес" областният управител на Шумен Владимир Йолов. По думите му има много тънкости в изграждането на паметника и затова решение как ще изглежда и от какъв материал ще бъде изработен ще се вземе от експерти.

Реклама

"На срещата присъстваха братовчеди на Астор, които подкрепиха идеята за изграждането на неговата статуя. Дъщеря му Арус също даде съгласието си, макар и да не успя да присъства лично", сподели още Йолов. По негови думи хора от цялата страна са готови да помогнат за реализирането на проекта и през юни се очаква втора работна среща, на която ще се уточнят всички детайли.

До момента са предложени две места, където да бъде разположен монументът. Едното е в района на парк "Кьошкове", в близост до родната къща на илюзиониста, а другото - в Градската градина, по възможност до известното в миналото заведение "Казиното", където е работил заедно с неговия приятел Тодор Колев. Незабравимият български артист също е родом от Шумен. Единственият му паметник в страната бе открит на 11 юли 2014 г. Бронзовият монумент представя артиста в една от най-разпознаваемите му роли - с цигулка и бомбе, а втората част от композицията е филмова лента.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама