Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/11679814 www.bgdnes.bg

Таня Боева и Стивън от "Метрополис" на една сцена

Над 400 изпълнители излизат на фестивал в столицата

Фолкаджийката Таня Боева и култовият диджей Стивън от популярното движение за електронна музика "Метрополис" излизат на сцената на голям фестивал в столичния „Младост“.

Той ще се проведе от 3 до 5 юни в парка в „Младост 3“, точно срещу сградата на районната администрация. За мащабите на тазгодишния "Младост фест" говори фактът, че участниците са над 400. Сред тях освен Таня Боева и DJ Steven са поп певицата Дивна, Преслава Пейчева и Ясен Велчев от група „Те“, изпълнители от училища, детски градини и клубове, самодейци от читалища. Организаторите от районната администрация са разделили тематично музикалните изпълнения – началото е с детски концерт на 3 юни, в края на който на сцената ще се качи Дивна. На 4 юни ще има парти вечер, която ще завърши с изпълненията на Преслава Пейчева и Ясен Велчев, след които зад пулта ще застане DJ Steven, известен със своята музика, вдъхновена от класическия фънк и детройтското техно. За закриването в неделя фолклорният концерт ще завърши с хитовете на Таня Боева.

Реклама

Освен звездното присъствие сред изпълнителите за доброто настроение ще се грижат и други популярни водещи – актьорът Димо Алексиев, който е израснал и живее в „Младост“, актрисата Мартина Ангарева, която дълго време беше лице от култовата телевизия ММ, илюзионистът и носител на „Икар“ Боби шоу. Богата е и съпътстващата програма – фестивалът ще започне на 3 юни следобед с карнавално шествие, а вечерта ще завърши с лятно кино, което ще бъде своеобразно откриване на тазгодишните прожекции на открито в София.

В събота и в неделя за най-малките ще има куклен театър и хепънинг „Рисувай в парка“, щафети и демонстрации на Българската федерация по кунг фу и тай чи, турнир по все още сравнително малко познатата у нас игра петанк, прелюбопитни демонстрации и семинар за собствениците на кучета, личностно представяне на актрисата Диана Борисова, което се очаква да привлече вниманието на възрастните. За всички събития входът е свободен. Фестивалът е част от Културния календар на Столичната община, а вестник „България Днес“ е медиен партньор на "Младост фест ’22".

Пълната програма за събитията може да бъде открита на интернет сайта на район „Младост“ и на фейсбук страницата на администрацията.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама