Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/12089339 www.bgdnes.bg

Лейди България 2022 Карина Атанасова пред "България Днес": Участвам в "Мис Силикон", за да боря анорексията

Аз ще съм победителката, казва изкусителката, която тежала 35 кг 

"Участвам в "Мис Силикон", за да ми обърнат повече внимание и така да разкажа за битката с анорексията, която преживях. Понеже не ми обръщат внимание по друг начин, ще изляза на сцената и няма как да не ме забележат - аз съм много харизматична и имам какво да кажа."

Това сподели пред "България Днес" Лейди България 2022 Карина Атанасова, която ще се бори за поредната корона в личната си колекция. Нейната история е изключително драматична и младата дама иска да житейските й изпитания да бъдат чути от колкото се може повече хора.

Реклама

"От дете си бях пълничка. Килограмите, които трупах, бяха единствено и само от нездравословното хранене. На 16 години се качих на кантара и се изплаших от това, което видях - тежах 85 кг", разказа пред вестника Карина.

Именно тогава 22-годишната в момента девойка решава да сложи край на "дебелия период" в живота си и да промени навиците си. Здравословното меню и спортът се оказват недостатъчни за нея и Карина решава да постигне бързи резултати, като спира изцяло да се храни.

"Около 7-8 месеца не осъзнавах какво се случва с мене. Аз не се хранех, повръщах, беше ми зле, а в огледалото виждах все още пълничкото момиче. Докато един ден кантарът не показа страшните 35 кила. Така попаднах в ада на анорексията и последствията", спомня си Атанасова, която месеци наред упорито крие от майка си, с която живее, за проблема.

"Успявах да скрия какво се случва с мене, като избягвах срещи с майка ми. Не се засичахме много вкъщи и така тя късно разбра, че с мене става нещо нередно. Най-зле бях през зимния сезон, което ми позволяваше да ходя с по няколко якета, за да не привличам вниманието на съучениците ми. Бях неадекватна през по-голямата част от времето и проспивах часовете", връща лентата назад пловдивчанката.

Повратният момент за Карина настъпва, когато попада в Спешното и чува какво си говорят лекарите около нея. Състоянието й е толкова зле, че прогнозите са за най-лошото.

"Взех се в ръце и сама се излекувах. Много ми помогна литература за силата на мисълта, за промяната в мисленето. Сама си помогнах, не толкова психолозите. В такава ситуация лекарите не могат да помогнат. Затова и искам да дам съвети на момичета, които се сблъскват с анорексията. Преди време обявих в социалните мрежи да ми пишат девойки, които имат куража да говорят за здравословните си проблеми с килограмите. Няколко се свързаха с мен и вече сериозно ще седнем да си поговорим. Важно е в такива моменти да бъдат изслушани", каза още изкусителката, която има натрупани успехи в конкурсите "Мис Плеймейт", "Модел на годината" и "Мис Варна".

Реклама

Карина категорично вярва, че тя ще е новата носителка на титлата "Мис Силикон". "Да, аз ще съм! Защото имам много голяма харизма и опит на сцената. Аз просто обожавам да съм на сцената и ми личи, че не се качвам за първи път. Всички претендентки са красиви момичета, но победата ще е за мен", уверено добави Атанасова, която има по 500 кубика силикон в гърдите си.

Карина призовава тийнейджърките, които страдат от наднормено тегло, да намерят баланса по пътя към здравословния начин на живот и промяната и да не изпадат в крайности. "Красотата е важна за младите момичета. Не е всичко, но е хубаво, когато я има. При мене беше с цената на всичко и получих много труден, но добър урок" - завършва разказа си пловдивчанката за преживения житейски кошмар.

За първи финалът на конкурса няма да е на морето, а във Велинград.

Еротична танцьорка и акушерка искат победата

Шарен букет от участнички има в тазгодишното издание на силиконовия конкурс.

Кати Дойнова се явява за втора поредна година в опит да грабне победата. Изявява се като светски репортер и е категорична, че има най-красивите гърди на света.

Сред претендентките е и еротичната танцьорка с псевдоним Пандора, която често играе полугола в столичните дискотеки. Девойката не се притеснява да заснема еротични фотосесии и може да се похвали с наистина щедър бюст.

Студентката по акушерство Симона Ангелова е сред другите любопитни момичета, които искат усетят корона на главата си.

Реклама
Реклама
Реклама