Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/12159632 www.bgdnes.bg

Журналистки намират любовта в политици

Цацаров и Ани Салич са поредната двойка

Вече за никого не е тайна, че бившият главен прокурор Сотир Цацаров и Ани Салич са двойка.

"България Днес" първи показа общи кадри на влюбените от почивката им на остров Корфу.

Дългогодишната тв водеща и бившият шеф на комисията "Антимафия" не са единствените двойка между журналист и политик. Откога датира връзката им и как точно са се залюбили, Цацаров и Салич не разкриват. Поне засега.

Бившият спортен министър Красен Кралев също открива любовта в лицето на журналистка. Водещата на Би Ти Ви Виктория Петрова допада изключително много на сегашния депутат от ГЕРБ. Кралев я забелязва за пръв път в коридорите на телевизията, докато отива за поредното си интервю в частната медия. Прави няколко опита, преди тя да се съгласи да излязат на среща. След това стават неразделни. Кралев и Виктория за първи път се показваха като двойка на Нова година, когато посрещат 2015-а в прочуто столично заведение.

Реклама

Росен Плевнелиев също намира любовта в лицето журналистка или по-скоро синоптичка. Бившият президент на България от години има връзка с Деси Банова. Двойката има син - Йоан. Сключи брак през 2018 година.

Приказката на Деси и Плевнелиев започва на наградите в памет на Стоян Камбарев през 2017 година. Красавицата от нюзрума на "Нова" и президентът се срещат за пръв път няколко лета по-рано - в САЩ на световен форум на ООН за климатичните промени.

"Аз разбрах още от първия миг, в който имах възможността да разговарям с него, че това е един невероятен мъж. Тогава знаех, че президентът Плевнелиев ще бъде там в Ню Йорк и се свързах с неговия ПР, за да помоля за интервю", разказа за първата им среща синоптичката. "Още тогава ми направи впечатление, че е невероятно отзивчив, земен и скромен."

Бившият президент и синоптичката започват да си говорят на наградите, организирани от съпругата на покойния Стоян Камбарев - Деси Тенекеджиева. Между двамата прехвърчат искри.

"Имаше есемеси и се чувахме. След това пихме кафе в Гърция, където вече и нещата се случиха", разказа при първата им съвместна появи президентът Плевнелиев.

Още по-назад в миналото откриваме друга двойка, отново между журналист и политик. Става дума за Елена Йончева и Сергей Станишев. Двамата се запознават в Москва, където следват. Връзката им е дългогодишна, но... се разделят. През времето, в което се заедно, кариерите и на двамата вървят стремглаво нагоре.

Станишев успява да се издигне до председател на БСП. По-късно става и премиер. Йончева, от своя страна, се превръща в един от най-доказаните журналисти у нас. Популярна е с репортажите си от най-горещите точки на света. През 2009-а става ясно, че Йончева и Станишев са се разделили. Лидерът на БСП се залюбва с друга бивша журналистка - Моника Йосифова.

Реклама
Реклама
Реклама