Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/12196111 www.bgdnes.bg

Педиатричната болница пред "България Днес": Краси Радков още не ни е дарил колата от "Капките"

Иска да я продаде и да им помогне с пари, обясняват пиарите на актьора 

Доли ЛУКАНОВА

"Няма кола още. Автомобилът, спечелен от Краси Радков в шоуто "Като две капки вода", не е при нас. Не знам дали се е свързал с изпълнителния директор, но до нас лекарите не е стигнал никакъв отзвук."
Това заявиха пред "България Днес" от столичната болница по детски болести "Проф. Иван Митев". В средата на май месец се проведе финалът на шоуто "Като две капки вода". Десетото юбилейно издание беше спечелено от актьора Краси Радков, когото зрителите определиха за най-добър имитатор с последния му образ на великия Емил Димитров. В емоционална реч Радков обяви, че ще дари наградата си - автомобил, на детската болница в София.
"Бил съм там два пъти с 3-годишния си син Теодор и знам много добре колко са ужасяващи условията, затова се надявам да помогна на дечицата да имат малко по-добри условия", призна тогава Радков, който дари и ваучера си от 2500 лв. на дома за артисти ветерани, които някога са получавали тези аплодисменти и са давали емоция на публиката, а сега не живеят така, както трябва.


В момента, в който научиха щастливата новина, лекарите от болницата много се зарадваха. По коридорите весело се зашушука за благородното решение на актьора. Всички се трогнаха от жеста му. Лечебното заведение разполага само с една лична кола и тя е тип баничарка. Возилото е старо и не се знае в кой момент няма да останат и без него. На паркинга на педиатрията има и друг лек автомобил, но той е собственост на здравното министерство и няма гаранция, че няма да им бъде взет. Точно поради тази причина новината за благородния жест на актьора се прие много радушно от всички. Но близо три месеца по-късно автомобил за болницата все още няма.

Реклама


"Много трудно се справяме, нямаме читава линейка. Ръководството ни прави стъпка в насока за закупуване на нова кола. Остава съветът на директорите да реши дали това може да се случи", допълват от лечебното заведение.
Въпреки обещанието на Радков да дари автомобила колата така и не е дадена на болницата.
"България Днес" потърси представители на шоуто и самия Краси Радков, за да споделят какво се случва с новото возило. Оказва се, че никой от продукцията не е наясно как се развиват нещата. Самият Радков също е в неведение, макар че наградата е негова. Актьорът ни пренасочи към пиарите на телевизията, в която работи, за да дадат повече подробности.


"Краси Радков не се е отказал да дари наградата си. Все още има намерение да помогне на болницата, но това е един дълъг процес. Първо той трябва да придобие автомобила, след това да го продаде и сумата да бъде дарена, защото на лечебното заведение не му трябва кола, а пари. За Краси Радков е много по-лесно да дари просто автомобила, но те не са заявили това, знаете, че следваме желанието на тези, на които даряваме", категорични са пиарите на комика и изразиха надежда, че нещата ще се случат в близките няколко седмици, тъй като вече твърде много са се проточили.
Освен от кола специализираната болница има и спешна нужда от апаратура на обща стойност 75 000 лева. Каквото и да дари актьорът, все ще им е от полза.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама