Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/12549375 www.bgdnes.bg

Роди се правнучката на Тончо Русев

Бебето носи неговото име - Антония

Единствената внучка на великия композитор Тончо Русев - Елена Хаджистоянова, роди момиченце, което кръсти Антония на дядо си. Приятели не пропуснаха да честитят новия член на фамилията на Елена и избраника й Петър Младенов. Двамата се ожениха в началото на бременността на Елена. На размяната на обетите им присъствала и съпругата на Тончо Русев - Елена, на която внучка им всъщност е кръстена. Вдовицата на композитора е потънала в тъга след загубата му преди четири години и още не може да се примири с липсата на своя обичан мъж. Двата повода за радост обаче й дали нов смисъл и нямала търпение да участва дейно в отглеждането на малкото момиченце.

Елена придружаваше на всяка изява популярния си дядо. На всичките му концерти до двамата беше и майка й Албена.

Реклама

"Дядо много ми липсва! Знам, че е щастлив за мен в момента и се радва, че детето ми носи неговото име", заявява Елена. Красавицата е доволна, че името на дядо й не е забравено.

На 4 септември в Бургас се състоя концерт "Незабрава", посветен именно на Тончо Русев и неговия талант да създава хитове. На сцената млади бургаски музиканти изпълниха 12 песни на патриарха на българската поп музика в нови аранжименти, по които работиха Пламен Велинов, Димитър Атанасов, Петър Алексиев, Руслан Карагьозов и Красимир Гюлмезов. Сценарист бе Ивайло Вълчев. По-рано, на 1 септември, пък кметът Димитър Николов откри в Културен дом НХК изложба с лични вещи и уникални фотоси, посветена на 90-ата годишнина от рождението на Тончо Русев.

"Хората го обичат и това е най-важното", сподели Елена, която заедно с фамилията си присъства на събитието в Бургас.

Желаем им да са живи и здрави!

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама