Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/12580975 www.bgdnes.bg

Художникът на Мейуедър и Фюри - Влади Николов: Филип Плейн ме ограби!

Дъщерята на Майк Тайсън е първият му клиент

Любимият дизайнер на плеймейтките у нас Филип Плейн краде от българския художник Влади Николов. Това твърди ексклузивно за youtube канала "Спортната джунгла" и "България Днес" самият творец.

Николов е световноизвестен под псевдонима си Влади Арт, като сред клиентите му са Флойд Мейуедър, Конър Макгрегър и Вълкът от "Уолстрийт" Джордан Белфорт.

Реклама

"Започнах да създавам хубави поп-арт надписи - разкрива Николов. - Обичам много да правя якета. Преди 10 години стартирах и вече имам 1500. Филип Плейн започна да работи с артист от Америка. Уж и той рисуваше якета, но не беше много добър. Флойд Мейуедър направи негова реклама на някакво ревю, но очевидно не го хареса и след това не го публикува. Самият Филип Плейн показа видеото с американеца. В същото време Флойд започна да публикува в неговия инстаграм моите неща. Плейн го видя и започна да взима от моя уебсайт надписите."

Това са авторски надписи на Николов. Той ги рисува, а не ги прави на компютър.

"Плейн започна да ми краде надписите и да си ги слага по неговите маратонки - обяснява Влади Арт. - Стартира война с мен. Пуснаха хакери само и само да не ме виждат известните. Да не ми пишат. Искаха да ми вземат профила. Имаше заплахи, че ще изчезне. По-късно станах първият артист, който е направил изложба на фестивала в Кан. Тогава Плейн прати личния си бижутер да се запознае с мен. Той самият беше впечатлен. Поканиха ме да работя с тях, но вече беше късно."

Войната на Плейн с Влади продължава.

"Атакува непрекъснато моя инстаграм с ботове. Още продължава войната. Но и аз намирам приятели, които да премахват ботовете", споделя Николов.

Един от най-запалените му фенове е боксовата легенда Флойд Мейуедър.

"Всичко започна преди 7-8 години. Жената на Мейуедър ми звънна в инстаграм. Ставаше дума за едно яке, което тя искаше да купи от мен за Флойд. Цялото беше златно. Тя го беше видяла в инстаграм. Попита ме: "Може ли да го купя?". Съгласих се. Тогава Флойд Мейуедър се включи и го взе. С него излезе, преди да се бие с Логан Пол. От тогава съм продал 20 якета на него, на дъщеря му, на жена му. Оказа се, че Мейуедър е много голям фен на доминото. За всяка Нова година жена му купува подарък от мен. Дори ми написа: "Той си има всичко, но най-много си обича твоите работи. Непрекъснато си носи абсолютно всичко от теб". Направих му три броя домино като пъзел. Доста луксозни са. Нарисувах отзад неговия лик. Станаха две игри в едно - пъзел и в същото време може да играеш домино", разкрива Николов.

От скоро оттеглилият се Конър Макгрегър също е клиент на Влади Арт. Българинът му рисува картини.

"И столче съм му правил за неговата зала. Правил съм и за Майк Тайсън. В неговия музей също има мои неща. Дъщеря му поръча картина и стол за него. Нарисувани са", разказва творецът.

Реклама

Сред приятелите му е и самият Вълк от "Уолстрийт" Джордан Белфорт, за когото бе направен едноименният филм с Леонардо ди Каприо.

"Джордан Белфорт е страхотен човек. С него сме много големи приятели. Когато се запознахме, хората още не знаеха, че е оригиналният Вълк от "Уолстрийт". Украсих неговото студио. Има мои неща в дома му. Имам няколко книги, които ми е пратил. Във всяка една ми е написал: "Искам да продаваш толкова изкуство, колкото аз съм продавал акции на "Уолстрийт". Доста се е променил от онези времена. Улегнал е. Иначе си е откачалка като на филма", казва Влади.

Пътят на българина е достоен за филм. Николов започва като малък на гробищата на "Бакърена фабрика", за да стигне до живота в Швейцария и световноизвестните клиенти.

"Доста научих на гробищата. Първата ми работа там беше да местя отрязаните плочи на палета. Бях доста малък. След това биех бетон. След това започнах да правя фигури, скулптури, надписи на паметниците", казва Николов, който е тренирал карате, футбол и борба.

Напуска България след две случки. Първата е свързана с отхвърляне от доайените в скулптурата в родината. След това идва и поканата за изграждане на бюстове и други неща за ФИЛА (Световната федерация по борба).

"Имаше огромна изложба на всички известни скулптори. Поканиха ме да участвам. Направих много голяма бронзова скулптура на Димитър Бербатов. Един вратар се мята пред него, а защитник го дърпа отзад. Изключително реалистична. Занесох фигурата в галерията "Райко Алексиев". На другия ден отивам на изложбата и тя беше изхвърлена. Попитах защо и ми казаха: "Не си достатъчно добър за нас!". Взех си творбата. В същото време срещнах един белгиец, който внасяше медицинска техника. Той ме попита каква е тази творба, а аз му обясних. Той ме помоли да я купи", разкрива Николов.

Реклама
Реклама
Реклама