Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/12647256 www.bgdnes.bg

Георги Чопов, потомък на Гоце Делчев, пред "България Днес": Просташко е да освиркваш химна!

Северна Македония е нация без възпитание и на много ниско психическо ниво 

"Изключително просташка проява е да освиркваш българския химн! Но не съм изненадан - не мога да очаквам друго от нация, която няма възпитание, знае само да ругае и е на много ниско психологическо ниво."

Това емоционално коментира пред "България Днес" Георги Чопов който е потомък на националния ни герой Гоце Делчев. Неговият прадядо Андон е бил женен за най-голямата сестра на революционера - Мария.

Реклама

Изказването му е по повод грозната ситуация от понеделник вечер по време на мача Северна Македония - България (0:1). Преди началото на срещата на стадиона в Скопие местната публика освирква химна ни "Мила Родино", а през 90-те игрови минути не спря да обижда българите с нецензурни определения.

"Интелигентни хора няма да направят нещо подобно! Мои познати са ми разказвали как на фестивали в чужбина деца от Северна Македония са обиждали българчета. Не знам дали можете да си представите колко грозно поведение е това. Съмнявам се, че някой ден тези хора ще осъзнаят колко много сме направили за тях. Често ние отстъпваме, но не защото сме слаби, а защото сме по-възпитани от тях", каза още пред вестника Чопов.

Според него при по-възрастните хора в Северна Македония може да бъде намерен разум и самият потомък на Гоце Делчев има приятели отвъд границата, но младото поколение расте в озлобление и агресия срещу България. "Никой не е успял с лошотия, те също няма да успеят, още повече че старите македонци са били гърци и са измислено племе", добави Чопов.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама