Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/12721984 www.bgdnes.bg

Актьорът Евгени Будинов: Ламбо ми се разсърди, че станах политик

Въпреки това взаимоотношенията ни винаги са били надпартийни, казва бившият депутат

"Стефан Данаилов ми се разсърди, че ставам политик." Това заяви бившият депутат Евгени Будинов пред "България Днес". Актьорът влиза в парламента през 2017 година.

Реклама

Звездата от куп сериали е ученик на Мастъра. Ламбо бил много изненадан от хода на Будинов да влезе в политиката.

"Прие го тежко. Не ми се е карал, но беше по-резервиран към мен известно време", спомня си Будинов.

Въпреки това Данаилов не спира да комуникира с ученика си. Ламбо дава насоки на Будинов, въпреки че са от различни партии. Данаилов винаги е бил от БСП, като преди години дори бе министър на културата в кабинета на Сергей Станишев. От своя страна Будинов пристана на ГЕРБ.

"Много често съм се съветвал със Стефан Данаилов, особено в началото на кариерата ми. Мастъра беше изключителна личност и съм благодарен, че го срещнах. Последно ме караше да отида да се видим, но все отлагахме тази среща. Или той си беше в Приморско, а аз, като отидох на морето, той беше заминал другаде. И всъщност така и не успяхме да се видим. Чували сме се чат-пат по телефона. Май последно го видях в парламента. Много ни е дал на всички негови студенти. Един от най-големите ни творци с огромно сърце", споделя за покойния си учител Будинов.

Актьорът често си спомня за Стефан Данаилов. Преди време пред вестника Будинов разкри, че сънува Ламбо.

"Когато трябва да взема някакви важни решения, винаги ми се явява. Вероятно и другите му ученици го сънуват. Но ми помага, дори и да не е сред нас", казва Будинов.

Актьорът отново се пробва да влезе в парламента, ала този път не успя. Поне засега. Будинов остана на крачка от попадане в политиката на изминалите избори. Ако някой се откаже от мястото си в района на звездата от "Хъшове", той ще бъде в Народното събрание.

Реклама
Реклама
Реклама