Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/12739756 www.bgdnes.bg

Певицата Лияна: Давам рестарт на кариерата си

Не се интересувам какво ще кажат хората и колко ще спечеля

КОЯ Е ТЯ

Лиляна Валентинова Попова, по-известна като Лияна, е попфолк певица. Родена е на 12 септември 1980 г. в София. Издава първия си албум едва на 14-годишна възраст заедно със своя баща, композитора Валентин Попов. Албумът се казва "Пирински видения" и включва изцяло народни песни. Певицата има още три самостоятелни албума в кариерата си: "Каменно сърце", "Платинена жена" и "Като вещица".

- Лияна, какво ново около вас?

- Реших да дам рестарт на кариерата си. Музиката, която правя, е такава, каквато харесвам. Реших на 100 процента да бъда себе си в песните си, в емоции и изказ. Без да се интересувам какво ще кажат хората или дали ще ми донесе приходи. Дъщеря ми Дениз е втора година студентка по журналистика в Софийския университет "Св. Климент Охридски". Тя сбъдва една моя мечта. Аз от много малка започнах да пея, а на нейните години бях бременна с нея. Дениз беше с отлични резултати на матурите и имаше възможност да избира специалности, за които хората се борят със зъби и нокти. Спряхме се на журналистиката. Вярвам, че тя ще стане един добър, обективен, силен журналист.

Реклама

- Заедно ли живеете с нея?

- Не живеем заедно, но сме близо една до друга. Аз й имам пълно доверие и съм я оставила сама да управлява домакинството си, за да си създава навици, които да закрепят характера й, и да се научи да носи отговорност. На нейните години работех и издържах семейството си, докато бях бременна. Тя има привилегията да учи и да не се занимава с нищо друго. Много държа на ученето и на високите оценки.

- Наскоро излезе най-новата ви песен, как върви?

- Пуснах песента "Браво, браво" преди два месеца - по никое време, защото хората бяха на почивки, но аз се съобразявам само с поривите и настроението си. Не ме вълнува нито колко гледания ще има, нито дали ще се завърти в заведенията. Все пак песента събра доста гледания.

- Припознават ли се жените във вашите песни?

- Създадох моя тенденция. Хората знаят, че когато пусна нещо, или ще е част от моя история, или ще е преразказана случка на мой близък. Повечето хора откриват по частичка от себе си в музиката, която правя. На моя песен няма да изиграят бесен кючек, но или ще им върне спомен, или ще докосне сърцето им.

- Свързват ли се много хора с вас за съвети?

- Много! Много съобщения ми пишат и се обръщат към мен като към приятел - като човек, който може да им даде някакъв отговор за онова, което ги терзае и вълнува - като с психолог! Често ме питат как да съберат смелост, да избягат от патологична връзка и да започнат отначало. Аз се старая да отговарям на всеки, но въпросите са толкова много, че понякога не успявам.

- Имате огромна аудитория от последователи. Често ли пускате спонсорирани публикации?

- Моят инстаграм не е рекламен. Не искам да лъжа и подвеждам хората, които ме следват. Много малки момиченца се подвеждат по рекламите, учат се да ползват разни медикаменти и всякакви боклуци, които се рекламират от хора, които те харесват, и в един момент здравето им отива на кино. Нямам против инфлуенсърите, но държа на истинността на информацията. Опитвам се да дам вяра на всички момичета, че не трябва да се поставят в рамки и да се ограничават. Това, че ставаме на 30, 40, 50 или повече години, не означава, че животът ни спира. Можем да сме с млад дух и да изглеждаме по-добре, отколкото на 20, и можем да бъдем актуални по един прекрасен начин дори на възраст, в която повечето си казват край! Искам българката да е малко по-самоуверена да има повече самочувствие и да знае, че дори и без козметични процедури и операции може да изглежда добре. Никога да не сравняваш себе си с другите. Младостта е красива, но истински красиви са онези, които запазват душата си и полагат усилия за здравето си, защото здравето се отблагодарява, като ни подарява прекрасен външен вид, и точно това искам да покажа.

Реклама

- Каква е вашата рецепта за добър външен вид?

- Здравословният начин на живот е най-дългосрочната инвестиция. Моят терен за спорт е гората, моите витамини и детокс са здравословната храна и това, че душата ми винаги си остана там някъде на около 20. Това е моята рецепта към момичетата.

- Кои са най-хубавите ви моменти през последните години?

- Емоциите, които изпитвам покрай дъщеря ми. Нейният рожден ден, нейните успехи, всичко, което е около нея, е моята победа. За нищо друго не мога да се зарадвам толкова. Знам, че поне в едно нещо в живота си със сигурност съм се справила добре. За друго не мога да си дам оценка.

- Как успявате цялото семейство да оставате толкова близки?

- Това е нещото, което баба ни, Бог да я прости, ни остави като завет. Ние сме пораснали в роднинска кооперация в София – аз, сестра ми, Коцето и Светльо, моите братовчеди. Всички семейства живеехме заедно и при нас нямаше разделение. Ние всички сме едно завършено цяло и баба така ни възпита, че нито в един момент да не обръщаме гръб на другите. Нашата връзка за много хора е необяснима. За съжаление малко хора са възпитани в такава любов към близките си и ние до ден днешен, ако не се чуем 10-15 пъти на ден, това няма да е един нормален ден за мен. Моите приятели и среда са моето семейство. Дай Боже и дечицата ни така да се обичат.

- Какво се случва с вас в личен план?

- В момента личният ми живот е много спокоен. Всичко, за което е копняло сърцето, и всичко, което съм считала за невъзможно да се изживее в днешно време, в момента го имам. Ако човек наистина вярва в нещо, Бог му го дава!

Реклама
Реклама
Реклама