Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/13022283 www.bgdnes.bg

Сляпата баба Венетка мизерства в самота

Без дрехи е за зимата, след като й ги открадват 

Жената е със 100% ТЕЛК, няма кой да се грижи за нея 

В кошмарни условия и без никаква помощ от близки се бори за живота си 82-годишната баба Венетка от София.

От година възрастната жена е сляпа, като има пердета и на двете очи. В младостта си пенсионерката е била треньор по гребане, но в момента е със 100% ТЕЛК и без личен асистент, като отговорните институции са й казали, че не могат да намерят такъв.

Реклама

"Благодарение на добри хора, които й пазаруват и я посещават, когато могат, възрастната жена не остава гладна, но има огромна нужда от помощ. Спи на студено, защото не може да си позволи да плаща сметки. Нуждае се от средства за храна и лекарства за максимално по-дълго време. Преди около осем месеца някой е влязъл в къщата на Венетка и е откраднал дрехите й, както и други лични вещи. Затова търсим зимни дрехи за жената, размер Л, завивки зимни и олекотени също. Ходи боса, затова й търсим и пантофи и обувки - размер 42. Няма нито радио, нито телевизор работещ, в къщата е абсолютна тишина и Венета ни помоли да й подарим телевизор, за да може да слуша новини", разказаха трагичната й съдба от благотворителната организация "Подай ръка\Заедно за по-добро бъдеще".

Историята на 82-годишната пенсионерка разчувства мнозина и само за броени часове десетки хора с добри сърца се включват с подкрепа за нея. И постепенно животът й се подобрява.

За следващия четвъртък е насрочен преглед на жената при лекар и от него ще стане ясно дали да се подложи на операция, за да може Венета отново да прогледне. "Ако това е възможно, ще са необходими 2000 лева за операция, които ние ще платим, за да й дарим нов живот. Допълнително осигурихме печка за отопление, като ще вземем такава за стена, която е тип климатик. Тъй като бяха откраднати дрехите на жената, вече й осигурихме други, като са набавени и зимни завивки, олекотени завивки, част от които ще получим в идните дни", обясниха добротворците.

Венетка се радва и на нови обувки, а утре ще получи и телевизор, за да не живее повече в тишина.

След всичката добрина, която я сполетява, възрастната жена вчера с усмивка посреща рождения си ден, като получава бонбони и подаръци. Желаем й да е жива и здрава!

Реклама
Реклама
Реклама