Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/13022364 www.bgdnes.bg

Топастроложката Алена: Нептун догодина ще сбъдне мечтите ни

Очакват ни предсрочни избори

КОЯ Е ТЯ

Светлана Тилкова-Алена е завършила международни икономически отношения и икономическа журналистика във ВИИ "Карл Маркс" - сега УНСС. Дълги години е практикувала професията у нас и в чужбина. Изучава нумерология от 1971 година, а астрология от 1977 г. Автор е на десетки книги и стотици хиляди хороскопи.

- Алена, за 22-ри път издавате книгата си с годишния астрологичен хороскоп. Какво ни очаква?

Реклама

- Трудно е годишна подробна прогноза по месеци, здраве, работа, семейство, любов да се вмести в едно изречение за всяка зодия.

Неочаквана, но приятна изненада поднася 2023 година на родените в Овен, като им дарява късмет, щастие и върхови кариерни постижения. Няма от какво да се оплакват. На Телец 2023-а поднася промени, които ще формират тяхното бъдеще - мнозина ще сменят мястото, на което живеят, и професионалното си поприще в търсене на добре платена работа или заради мечтата за развитие в мамеща ги сфера. Животът на Близнаците ще е пълноценен и разнообразен, а емоцията, която ще властва над тях, е толкова изявена, че плаши. Родените в Рак са изпълнени с жизненост, устремени към пътувания и промени, но от много енергия ще се разпиляват в губещи времето им начинания. Родените в Лъв ще си отдъхнат от напрежението в предходните години, очаква ги спокойна като цяло година. Но да се пазят от обвързване с малко познати хора, за да си спестят разочарованията. На Дева 2023-а помага да се освободят от проблеми, които ги следваха през 2022-а. Настъпва времето за сериозни промени, дори и ако се налага, до цялостна промяна в начина им на живот. През 2023 г. се установява спокойна атмосфера за родените във Везни, лични и делови. Те ще работят, без да се напрягат, ще изживяват спадове и възходи във финансово отношение заради недоглеждане на договори и защото ще харчат за капризи. Скорпион са подвластни на трудно овладявани емоции, на невъзможността да преценят какво искат да постигнат и с какво ново да се заемат. Емоцията ги тласка към авантюристични решения, водещи до недоимък и страдания. Самоувереност е ключовата дума на 2023 г. за родените в Стрелец. Това може да ги изненада с отлични постижения, но и да изпълни дните им с неприятни неочакваности. Годината е добра за кариерно израстване. Родените в Козирог да бъдат внимателни и да не допускат да изпаднат във финансов недоимък и здравословни проблеми заради роднини или деловите си партньори. През 2023 година родените във Водолей са изправени пред избор - съдбата им поднася няколко възможни посоки за благоприятно развитие на техните начинания и работа. Ако планират правилно, може да осъществят всичките. Родените в Риби са дейни, амбициозни, успешно приключват започнатите начинания от изминалата година. Ще са по-смели и препятствията, които са им се стрували непосилни, ще бъдат преодолени.

- Какво ни оставя като завещание приключващата година на Венера?

- Вместо любов, доброта, разбирателство и красота Венера ни завеща стабилизация, но негативна. Сами я пожелахме, сами я сътворихме и избрахме да е наше битие. Венера не ни донесе любов и хармония, а заедно с годината на Черния водeн тигър успя да доразпали омразата между познати и непознати, между роднини, между партийно пристрастни и религиозно отдадени. Скоро ще отброим 365 кошмарни за мнозина дни, в които редът и познатите порядки бяха заличавани от малцинството и насилствено налагани на мнозинството. Спасителите се оказаха грабители. Уж ни спасяваха, а ни превърнаха в подчинени на шепа хора, безскрупулни и озверели за власт или лично облагодетелстване пресни и мумифицирани политици, скрити зад партийни идеологии, които умело манипулираха и разделяха нацията. И успяха. Което обещава нови дълги години страдание за народа. Както отдавна предупреждавам, в най-лошия случай до 2030 г.

- Какво ни носи настъпващата година на Нептун?

- Нептун повлиява поколенията заради продължителността на престой на планетата в един и същ зодиакален знак, а заради Плутон вече трета година по-младите поколения, отхвърлят всичко до желание за заличаване на вече изградено от по-старите. Нептун ни дарява умение да лекуваме душата с добра дума, с усмивка, с мил жест на внимание. Дарява ни вярата, че мечтите могат да бъдат претворени в действителност, и поражда желанието да го докажем. Независимо дали за добро или зло!

- Ще успее ли доброто да вземе победа над злото, след като хората изстрадаха трудни месеци?

- Злото идва само когато е поканено. То не се натрапва и затова е толкова силно. Дали ще успеем да поставим началото на нашата духовна промяна и да пожелаем доброто през 2023 година, когато Нептун е на своя трон в Риби? Дали ще съумеем трезво да се вглеждаме в себе си, да осъзнаем грешките си и да ги поправим? Не съм оптимист.

Реклама

- Идва годината на Водния заек. Какво да очакваме?

- Заекът е олицетворение на целомъдрието, предпазливостта, плодовитостта, но и на страха от собствената сянка. Затова и основните задачи на всеки през годината ще са свързани със съхраняването на неговото здраве, безопасност и благополучие, независимо дали е роден в година на Заека (Котката), или е подвластен на някой от другите знаци в източния зодиак. В годината на Черния воден заек ще изпитваме потребността да търсим истината както в индивидуален, така и в глобален план, свързана с оцеляването на човечеството. Мисленето ще е - колкото повече не ни интересува какво се случва около нас, толкова по-защитени сме от опасностите на суровия и жесток живот... а ни очакват предсрочни избори.

- За 15-и път издавате книга с лунен календар за красота. С какво изданието ще е полезно?

- За всеки ден от годината съм посочила забранените заради усложнения и проява на здравословни проблеми и позволените процедури, независимо дали се подлагате на тях у дома, в козметичен салон или в клиника на пластичен хирург. Посочила съм и дните, подходящи за зачеване, както и периодите, през които диетата има мечтания ефект.

- Защо е важно да слушаме препоръките на Луната за красотата?

- Луната повлиява живота и тялото ни както с присъствието си в зодиакалните знаци, така и като лунен ден от месечния календар. Луната не ни принуждава да се вслушваме в нейните препоръки, но на всички, които са ги спазили, тя дарява и здраве, и красота.

- Какво ще можем да открием в книгата "Вашата календарна 2023"?

- В нея давам информация за всеки месец и ден от календарната 2023 година, за всяка дата на раждане. Тя е наръчник за цялото семейство и помага да изберете правилния ден за начинания, за взимане на заем, за покупка на нов дом или продажбата на стария ви автомобил, за развод или сватба, за пътуване, напускане или започване на работа.

- Защо датите са важни за взимане на заем, за покупка на нов дом или продажба на стария автомобил?

- Защото всеки човек носи своите нумерологични характеристики, заложени му от неговата дата на раждане и от личната година, в която е. Тези числови значения повлияват негативно или положително всяко наше действие. Не бива да се превръщаме в параноици, но когато предстоят покупка на автомобил, на ново жилище, строеж или подписване на финансови договори, съобразяването с вибрацията на деня е задължително, за да бъдат избегнати сериозни бъдещи проблеми.

- Какво послание ще отправите към всички българи за следващата година?

- През следващата година, нелека за България, пожелавам на всички българи да са отговорни, но и добронамерени. Да забравят агресията. Да разсъждават с разума, а не с емоцията си, защото само така всички ние заедно можем да променим своя живот и на България.

Реклама
Реклама
Реклама