Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/13060598 www.bgdnes.bg

Неповторимата певица Янка Рупкина: COVID ми отключи проблеми със сърцето!

Имах аритмия, оправих се, но сега синът ми е в болница, притеснена е изпълнителката

"Бях зле със сърцето, излезе от ритъм. Лекуваха ме в болница, вече съм добре, докторите овладяха аритмията", каза за "България Днес" Янка Рупкина.
Миналата седмица 85-годишната певица доказа, че е в завидна форма с великолепното си изпълнение в дует с Владислав Славов на галавечерта на конкурса "Мис България". В дантелена оранжева рокля примата на народната песен предизвика аплаузите на ВИП публиката от всички поколения в залата.
Сърцето на Рупкина се оправи, но за съжаление синът й Росен е бил приет тези дни в болница, сподели за вестника самата тя.
"Много съм притеснена!", допълни певицата, без да уточни от какво точно заболяване се налага да бъде лекуван наследникът й.
По думите й прекараният COVID е виновен за отключването на проблемите със сърцето.
"Заразих се от една жена, чиято сестра беше починала, аз я съжалих и започнах да й помагам. От нея се заразих с COVID", разказа за патилата си Рупкина. Оттогава на няколко пъти се налага да я приемат в болница, но тя винаги побеждава физическите страдания.
Въпреки тези неблагоприятни периоди певицата успява да поддържа бодри и тялото, и духа си. Прави ежедневно леки упражнения, предписани й от докторите, излиза на пазар, появява се пред публика. "А като ме разпознаят продавачите, искат да им попея. И аз никога не отказвам", довери грандамата на народната песен.


Рупкина е лъчезарна на сцената, но преди време бе сломена от мъка. Малко след 90-ия си рожден ден, си отиде съпругът й - легендарният треньор на националите по борба Георги Рупкин. "Тогава осиротях! Георги ми беше баща, любим, приятел, всичко", призна солистката на "Мистерията на българските гласове".
Към живота я връща любовта на публиката и поддръжката на семейството. От сина си Росен певицата има внучка Ани, която живее в Швеция, но винаги намира време да се прибере в България за празниците на баба си, и внукът, също посветил се на музиката и вече набрал популярност като диджей Бимбо. От две години великата изпълнителка е вече и прабаба. За малкия Виктор тя споделя, че е "нейното слънце". "Когато го питам какво прави, той отговаря: "Гоня лошите хора", разказва Янка Рупкина.
Каквото и да се случва с нея или с нейните най-близки хора, певицата не губи гласа си. Досега нейният дар Божи никога не я е предавал. Изпълнителката е откровена, като казва, че "никога не е спазвала рецепти за гласа си". "Пази го народът", убедена е Рупкина.
Покрай боледуванията си един от "космическите гласове" на България е почти неразделна с медицинската сестра Паня Балабанова. Тя не само полага грижи за здравето на певицата, но и посещава редовно и изявите й в София. Подарява й с повод и без повод кукли в носии, знаейки, че Янка Рупкина ги обожава. В жилището си в столичния жк "Дружба" певицата е направила цял "домашен музей" от кукли в народни облекла.
Звездата на народната песен смята, че е закриляна свише, защото самата тя като дипломирана медицинска сестра е помогнала на стотици хора. Преди време Рупкина дори спаси с дишане уста в уста припаднал на улицата мъж в Германия. Желаем й да е жива и здрава и да ни радва с гласа си още дълги години!

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама