Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/13122492 www.bgdnes.bg

Къса рокличка надъхва "Черно море"

Блондинка е №1 на стадион "Тича"

Кристина Димитрова е сред най-сексапилните психоложки във футбола

Не само по световните терени, но и българският футбол може да се похвали със секси психоложки. За една от най-симпатичните жени по стадионите трябва да претендира дългогодишната терапевтка на варненския "Черно море".

Макар сега родният шампионат да е временно прекъснат заради провеждащото се световно първенство в Катар, блондинката нажежаваше страстите на стадион "Тича" още от 2016 година. Нейното име е Кристина Димитрова и тя имаше длъжността на психотерапевт.

Реклама

Очевидно дамата е голям професионалист и резултатите не закъсняват, като тимът винаги е сред водещите у нас. В момента "Черно море" заема седмата позиция във временното класиране с равни точки с шестия "Левски" и със сигурност ще се бори за класиране в евротурнирите догодина. Старши треньорът на "моряците" Илиан Илиев е много доволен от психическото състояние на своите играчи след терапиите им с Кристина.

Чаровната блондинка е родена в град Шумен, изучава психология във Варненския свободен университет "Черноризец Храбър". Голяма фенка е на "моряците" и дори е облякла кучето си с фланелка на "Черно море". В даден период изпълнява и функциите на администратор в мъжкия клуб.

"В професионалния футбол работата изисква специални подходи, които да подпомогнат разгръщането на пълния потенциал на играчите. Това стана чрез консултации, медитации и тестове, през които да се спомогне процесът по отстраняване на психологичните бариери, съществуващи у всеки индивид", споделя младата психоложка на "Черно море".

"Допреди години се считаше, че работата с терапевт е нужна само когато даден спортист има проблем. Това разбиране, макар и бавно, вече се променя. Осъзнава се, че физическата и психическата подготовка трябва да вървят ръка за ръка, защото постиженията в спорта се дължат на голям процент от предварителната настройка на ума", казва още Димитрова.

Нейната дейност в голяма степен е спомогнала за трансферите на младите таланти Мартин Минчев и Илиан Илиев-младши, които се наложиха успешно и в националния отбор на България.

Въвеждането на психоложки във футболните отбори стана особено модерно у нас в последно време. Най-популярната терапевтка е Лилия Стефанова, която в момента работи в ЦСКА 1948. Преди това до услугите й прибягваха "Локомотив" (Пд), както и националният отбор на България под ръководството на Красимир Балъков.

Реклама
Реклама
Реклама