Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/13122825 www.bgdnes.bg

Починало дете се прероди в куче

Животното не си тръгва от гроб в Димитровград! 

Хрътката има доверие само на почернения баща 

Доли ЛУКАНОВА

Починало дете се прероди в куче!

Породиста хрътка не се отделя от гроба на малчугана и се опитва да утеши почернения му баща вече няколко месеца. Всеки ден се върти около надгробната плоча на детето и търси родителя му.

Необикновената история се разиграва в гробището на Димитровград. От юли тази година до сега няма ден, в който посетители и работници да не срещнат испанската хрътка. Животното е много слабо и наплашено. Ребрата му могат да се преброят, краката са му хилави и затова загрижени хора се опитват да му помогнат. Кучето категорично не дава на никого да го доближи. Хърбавото животно побягва в момента, в който някой тръгне към него, и все се връща на гроба на детето. Не може да бъде примамено нито с храна, нито с вода. Единственият човек, на когото четириногото се доверява, е мъж, който от 10 години всеки ден е в гробищния парк. Човекът е загубил детето си и не пропуска ден, в който да посети вечното му жилище и да си поговори с него.

Реклама

"Дали е усетило болката му, или е нещо друго, не мога да кажа, но има нещо. Хрътката също е дете. Няма годинка още. Много искаме да я хванем. От няколко месеца правим какво ли не, но без успех. Всичко опитахме! Навън вече става студено, идва зима, а кучето няма подслон. Единственият човек, до когото се доближава, е този баща. От време на време взима и храна от него", разказва пред "България Днес" управителят на траурния обреден дом в Димитровград Славея Михайлова.

Животното е изпуснато или пуснато от дървари, които работят близо до гробището. Мъжете също са правили опити да го хванат, но без успех. Макар да избягва хората, хрътката прави огромно впечатление. Нейни снимки вече се разпространяват в интернет и предизвикват вълна от съпричастност. Не малко хора са готови да я приютят и да се грижат за нея.

"И кучетата носят душа и имат характер като хората. Не знам какво е преживяло това животно, но със сигурност не е било нещо хубаво, за да бъде толкова стресирано месеци наред. Бащата на починалото дете, при когото хрътката ходи, също изяви желание да се грижи за нея. Това ще е най-добрият вариант, защото иначе се притесняваме, че има доста злонамерени хора и някой може да го вземе с цел печалба", допълва Михайлова.

На пазара испанска хрътка Ибиса може да бъде продадена за най-малко 1000 лв., което наистина прави животното привлекателно за търговците.

От няколко седмици почерненият баща се опитва да се сближи с животното, за да може да го прибере в дома си и то да е на сигурно място. Как ще се развият нещата, само времето ще покаже.

Реклама
Реклама
Реклама