Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/13157561 www.bgdnes.bg

Мисис Майка на България Теодора Герчева: Ходя на маникюр с бебето

Пазих в тайна участието си в конкурса 

КОЯ Е ТЯ

Теодора Герчева е на 33 г. и е родом от Бургас. От 4 години живее със семейството си в София. В конкурса "Мисис България 2022" печели титлата Майка на България. Красавицата има 3 деца. Две родни - дъщеря на 12 г. и син на 5 м., както и доведен син на 14 г. Теодора работи в сферата на туризма, маркетинга и рекламата.

- Г-жо Герчева, защо решихте да участвате в конкурса "Мисис България"?

- Решението взех много импулсивно. Конкурсът ми излезе като реклама във Фейсбук и без да се замисля, реших да се пробвам, като изпратих кратка автобиография, както и две снимки. След това мина доста време, дори бях забравила, че съм кандидатствала, и един ден ми се обадиха. Оказа се, че ме бяха харесали, минах няколко кастигна и стигнах до финала. Бях много изненадана от това, което ми се случва.

Реклама

- Как приеха близките ви идеята за участието ви в конкурса?

- Абсолютно никой не знаеше какви съм ги сътворила. Всички разбраха няколко дни преди самия конкурс и бяха шокирани. Реших да го запазя в тайна, защото, както казват хората - щастието обича тишината.

- Как се подготвихте за финала?

- Не съм се подготвяла по никакъв начин. Отидох в дните, в които ни викаха за срещите, задаваха ми различни въпроси. Обстановката като цяло беше много приятна и предразполагаше всяка от участничките да покаже какви качества притежава - като майка, като съпруга и най-вече като работеща жена. На финала реших да ме представи дъщеря ми Пламена. Тя беше много развълнувана, притеснена и щастлива - истинска палитра от емоции. Изключително добре се справи, чувстваше се невероятно. Горда съм от думите, които чух, когато ме представи. За една майка да чуе такива хубави думи от детето си, и то в една напреднала тийнейдърска възраст, е истинско щастие. След като конкурсът приключи, получих много поздравления от хората, тъй като останаха много впечатлени от Пламена и от това как е възпитана.

- След като дъщеря ви вече е влязла в света на конкурсите за красота, дали един ден би тръгнала по вашите стъпки?

- Тя сама ще реши какво иска да прави според интересите си. Ако има желание, бих я подкрепила във всяко едно нейно начинание. Децата ми знаят, че ги подкрепям във всичко. Опитвам се да ги науча кои са истинските ценности в живота и най-важното - как да бъдат добри и честни хора.

- Участвали ли сте и в други надпревари за красота?

- Не. Това е първият конкурс, в който участвам, и затова ми беше трудно да повярвам, че спечелих най-хубавата титла, а именно - Майка на България. Когато ми връчиха тази награда, почувствах, че нося голяма отговорност. Това означава, че хората са оценили моите качества като родител, защото в днешно време е много трудно да си майка и да се справяш с трудностите. Не е лесно да се възпита едно дете, тъй като напоследък липсват ценности и морал в обществото. Малчуганите трябва да знаят как да разпознаят доброто от лошото и трябва да се научат да споделят с родителите си. Ето защо подходът към тяхното опознаване е много важен, тъй като малките лесно могат да се дистанцират от нас.

Реклама

- Трудно ли се съчетава родителството с останалите ангажименти?

- Колкото и клиширано да звучи, любовта на децата и това, което те оценяват, когато правя нещо за тях, ме мотивира да се боря и ми дава сили да съм най-добрата. Затова според мен съчетаването на родителството с останалите ангажименти е абсолютно възможно. За мен е много важно денят ми да е добре организиран и стриктно да спазвам организацията.

- С какво се занимавате?

- Работя в сферата на туризма в една от водещите агенции в България. Освен това се занимавам с поддържане на сайт, реклама и маркетинг. Отделно менажирам семейната ни къща за гости в Трявна. Освен това съм и студентка втори курс. Уча неформално образование в Софийският университет.

- Как намирате време да се грижите за себе си и да изглеждате толкова добре с малки деца?

- Почти не намирам време за себе си. Ако отделя общо час за цял ден, ще е добре. През свободното си време предпочитам да изляза на разходка с най-малкия член от семейството и с него евентуално да посетя маникюр или фризьор.

- Обичате ли да пътувате и ако да, правите ли го с децата?

- Обичам да пътувам много из България. Имаме прекрасни кътчета, невероятна природа, архитектура и история. Любими места са ми Лещен, Ковачевица, Копривщица, Трявна, Велико Търново. От година страст са ми планинските преходи. Преходите из зеленината на горите ни ме зареждат с уникална емоция и енергия. Последните екскурзии, които организирахме из страната, ги правихме с двете деца, преди да се роди малкият Иван. Но от другата година, напролет сме си набелязали дестинации, които да посетим цялото семейство. Извън България Италия ми е любимата страна. Мечтаех да посетя Венеция по време на карнавала с маски и успях да го направя. Впечатлена съм от културата на италианците, както и храната. Имах възможността да опитам спагети с магарешка кайма, както и със сос от сепия.

- Какво мислите за недостига на места в детските градини в столицата?

- Още отсега търся решение на този проблем, тъй като наистина местата в детските ясли и градини са изключително малко и недостигът на тези учебни заведения е много голям. Особено в София за работещите родители, които нямат подкрепа и съдействие от баби и дядовци като мен, е голям проблем. Редно е да се започне строителство на нови или ремонт на съществуващи сгради за детски градини, за да се настанят всички деца.

- Как се справяте с 3 деца на фона на високата инфлация?

- На всяко едно семейство се отразява зле непрестанното покачване на цените. Въпреки това с мъжа ми се опитваме да не лишаваме децата от нищо. В повечето случаи се лишавам от доста лични неща, за да не усетят негативите от инфлацията.

Реклама
Реклама
Реклама